Hakan Şükür Amerika'ya taşındı

Fettullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür'ün yargılanması başladı. Duruşmaya katılan Hakan Şükür'ün avukatı Ali Onur Yücel, Hakan Şükür'ün Amerika'ya taşındığını belirtti.

Hakan Şükür Amerika'ya taşındı
16 Haziran 2016 Perşembe 13:54

Eski futbolcu ve eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması bugün Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava'ya iki tarafın avukatları, sanık Hakan Şükür'ün avukatı Ali Onur Güncel ile müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Murat İlvan katıldı.

Sanık Hakan Şükür'ün avukatı Güncel, müvekkilinin Amerika'ya taşındığını söyledi. Güncel, "Esasında soruşturma aşamasındaki savunması ile yetinilmesi mümkündür. Mahkeme aksi kanatta ise Amerika'daki adresini müvekkil ile irtibata geçip dosyaya sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Hakan Şükür'ün Amerika'ya taşındığı, dava süresince Türkiye'ye gelmesi beklenmiyor. Hakim Meral İzgi, sanık Hakan Şükür'ün Amerika'ya taşındığının avukatlarınca bildirildiğinden savunmasının alınması için avukatına Amerika'daki adresinin bildirilmesi için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, ihbarcı Bekir Savram'ın avukatı tarafından savcılığa şikayet dilekçesi sunularak, 12 Şubat 2015'te sanık Hakan Şükür'ün Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu hakkında paylaşımlarda bulunduğu belirtiliyor.

Şükür'ün dilekçesinde, sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek söylemediği şeklinde savunmada bulunduğu anlatılan iddianamede, ihbarcının beyanı ile sunduğu sosyal paylaşım dökümlerinde, konunun hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisinin bulunduğu aktarılıyor. İddianamede, Şükür'ün kullandığı söz konusu kelimenin kastının da açık bir şekilde Cumhurbaşkanı olduğu görülüyor.

 


Etiketler; #hakan şükür
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.