Güneydoğu'da PKK operasyonu: 93 gözaltı

Güneydoğu'da PKK'ya yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında çok sayıda operasyon gerçekleştirildi. 93 kişi gözaltına alındı.

Güneydoğu'da PKK operasyonu: 93 gözaltı
13 Şubat 2017 Pazartesi 14:20

Güneydoğu'da bulunan 5 ilde PKK'ya yönelik çok sayıda operasyon yapıldı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl ve Siirt'te düzenlenen operasyonlarda 93 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da PKK operasyonu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturması kapsamında 18 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez ile Silvan ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenledi. 18 kişi gözatına alındı.

Mardin'de PKK operasyonu

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK soruşturması kapsamındaki operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.

Batman'da PKK operasyonu

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında izinsiz gösteriye katılan, taş ve molotofkokteyli saldırı yapan 19 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüpheliden 11'ini gözaltına alırken 8'i içinse çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Aramalarda 25 fişek ile örgütsel dokümanlar ele geçirdi.

Bingöl'de PKK operasyonu

Operasyon hakkında açıklama yapan Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 17 şüpheli yakalandığı bildirildi.

Siirt'te PKK operasyonu

PKK'ya yardım ve yataklık eden 13 kişi için operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelileri gözaltına alarak emniyete götürdü.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.