Görevde yükselme ve unvan değişikliğinde sözlü sınav ve puan değişikliği

Görevde yükselme yönetmeliği değiştirildi. Daha önce sadece yazılı sınavla atama yapılan şef altındaki unvanlar ile unvan değişikliği niteliğindeki kadrolara sözlü sınavla atama yapılacak ve yazılı sınavdaki puan şartı da 70'ten 60'a indirildi.

Görevde yükselme ve unvan değişikliğinde sözlü sınav ve puan değişikliği
22 Ekim 2016 Cumartesi 15:39

Tüm kurumların uyması gereken genel çerçeve görevde yükselme yönetmeliği 22 Ekim 2016 tarihi itibariyle değiştirildi. “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Daha önceki uygulamada sadece şube müdürü ve müdür düzeyindeki kadrolar için yazılı sınav sonrasında sözlü sınav uygulanıyordu ve şef ve altındaki unvanlara görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda yazılı sınav puanı esas alınıyordu. Yapılan değişikliğe göre şef ve altındaki unvanlara yapılacak görevde yükselme niteliğindeki atamalar için de yazılı sınava ek olarak sözlü sınav şartı getirildi. Buna göre yazılı sınava giren ve en yüksek puanı alan beş katı aday sözlü sınava alınacak.

Yazılı sınavdaki puan şartı da 70'ten 60'a indirildi.

yönetmeliğin ek 3’üncü maddesindeki “Unvan değişikliği sınavında 100 puan üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılır.” hükmü ise yönetmelikten kaldırıldı.

Yönetmeliğin, yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alanların başarılı sayılacağını öngören 12’nci maddesinde geçen “70” ibaresi ise “60” olarak değiştirildi.

Bir diğer değişiklik de unvan değişikliği sınavında oldu. Unvan değişikliği suretiyle atama yapılan kadrolara da yazılı sınava ek olarak sözlü sınav şartı getirildi.

Diğer taraftan, 22 Ekim öcesinde yazılı sınavları yapılmış ve sınav sonuçları açıklanmış olan görevde yükselme veya unvan değişikliğine ilişkin işlemler, yazılı sınavın yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilecek.

Yönetmeliğe göre, yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro veya pozisyon sayısının 5 katına kadar aday sözlü sınava alınacak. Son adayla aynı puana sahip personelin tamamı sözlü sınava kabul edilecek.

Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek ve kurumların internet sitesinden yayımlanacak.

22 EKİM 2016 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN DÜZENLEME



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YASİN - 8 yıl önce
BU AYDAN SONRA AÇIKLANACAK SINAV SONUÇLARINI DA ETKİLİYOR MU BU KARAR