Göç Dalgası: İşçiler Doğuya Memurlar Batıya!

Yaşanan olaylardan etkilenen Kürt işçiler yurdun pek çok yerinden memleketlerine doğru yola çıktı. Öğretmenler de doğuya gitmek istemiyor.

Göç Dalgası: İşçiler Doğuya Memurlar Batıya!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Son günlerde yaşanan çatışma ve olaylar sebebiyle Ankara Beypazarı ilçesi başta olmak üzere yurdun pek çok yerinden doğu ve güneydoğuya dönüş başladı. 

Özellikle büyük kentlerde sermaye yatırımı olmayan, bir kısmı mevsimlik çalışan işçilerin döndüğü kaydedilirken Antalya bölgesinde de işyerlerinin kapatıldığı belirtiliyor. Manavgat'ta yakılan işyerlerinin sahipleri başta olmak üzere bölgedeki pek çok kişi doğuya göç etme kararı aldı. Öte yandan bu ilçede yaşanan olaylarda bir kişi ölmüş dört kişi yaralanmıştı.

Öğretmenlerin doğuya gitmeme isteği geçtiğimiz günlerde medyada yer alırken bölgedeki memurlar arasından da istifa haberleri geliyor. Bir kısım haber merkezleri doğu ve batı arasında göç sirkülasyonunun başladığını belirtiyor.

Diğer yandan PKK'lı teröristler Kürtleri bölgede toplama isteğini sıkça dile getiriyordu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.