Genelkurmay'daki FETÖ'cü askerlerden müzakere talebi

Genelkurmay Başkanlığını işgal eden ve Genelkurmay'da bulunan askerleri rehin alan FETÖ'cü askerlerin, emniyet güçlerine teslim olmak için müzakere talebinde bulundukları belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili son durum haberimizde.

Genelkurmay'daki FETÖ'cü askerlerden müzakere talebi
16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:40

Genelkurmay Karargahındaki FETÖ/PDY mensubu darbeci hain askerlerin teslim olmak için müzakere talebinde bulundukları belirtildi. Dün akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığını işgal ederek emir komuta zincirini ele geçirmeyi planlayan FETÖ'cü askerler teslim olmak için müzakere istediklerini ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı içerisinde bulunan darbeci askerler teslim olmak için müzakere talebinde bulunuyor. Başkanlık içerisinde bulunan er ve erbaşlar rütbeliler tarafından 'tatbikar var' denilerek kandırıldıklarını ifade etti. eVatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi.

Vatandaşlara teslim olan askerler ilk olarak TÜİK binasına, daha sonra da Polis Akademisine sevkedildi.Askerler üzerlerinde bulunan bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği belirtildi. Yaklaşık 150 kişilik, silahlı mühimmata sahip bir grup asker ise halen Genelkurmay Başkanlığı içinde bekletiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.