Gaziantep'te patlama: 1 ölü, 5 yaralı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki 6 katlı bir binada patlama meydana geldi. 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Gaziantep'te patlama: 1 ölü, 5 yaralı
25 Nisan 2016 Pazartesi 13:33

Gaziantep'te 6 katlı bir bi,nada patlama meydana gelmesi çevrede paniğe neden oldu. Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 6 katlı binanın 4. katında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Milli Egemenlik Bulvarı'nda bulunan 6 katlı binanın 4. katındaki dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. 

Bir kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı olayda, patlamanın meydana geldiği daireyle çevredeki bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile terörle mücadele şubesi ekipleri ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Patlamanın yaşandığı bölgeye güvenlik şeridi çekildi ve silahlı çevik kuvvet şubesi ekipleri tarafından patlamanın yaşandığı alanın yakınındaki insanlar, ikinci patlama ihtimaline karşı bölgeden uzaklaştırıldı. Güvenlik güçleri, patlamanın olduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

Patlama nedeniyle 4. katta yan yana bulunan 3 daire büyük maddi hasar görürdü. Patlamada biri çocuk 3 Suriyelinin de yaralandığı öğrenildi. Ayrıca alt ve üst katlarda dairelerde bulunan toplam 5 kişi ise patlama sonrası çıkan dumandan etkilenmeleri sonucu, itfaiye ekipleri tarafından evlerinin balkon ile pencerelerinden çıkarılarak, hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından çok sayıda kişiye olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta müdahale edildi. 

Öte yandan patlamanın evdeki doğal gaz hattından ya da tüpten kaynaklanmış olabileceği belirtilirken polis, canlı bomba ihtimali üzerine de geniş çaplı inceleme yürütüyor.

Patlamanın nedeni henüz kesinleşmemekle birlikte güvenlik kaynakları, patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Bomba imha ekipleri binada inceleme yaptı. Ayrıca İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.