Fuat Avni Aydoğan Vatandaş mı? FETÖ'cü Aydoğan Vatandaş kimdir?

Sosyal medya Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet2e her seferinde saldıran terör örgütü FETÖ'nün sözcüsü Fuat Avni'nin yakalandığı haberi yapılmıştı. Polis ve savcılık tarafından yapılan araştırmalar sonrasında Fuat Avni'nin elebaşının Aydoğan Vatandaş olduğu öğrenildi. Peki FETÖ'cü terörist Aydoğan Aybaş kimdir?

Fuat Avni Aydoğan Vatandaş mı? FETÖ'cü Aydoğan Vatandaş kimdir?
22 Temmuz 2016 Cuma 14:34

Fettullahçı Terör Örgütü'nün sosyal medya sorumluluarına operasyonlar tek tek yapılıyor. Emniyet birimleri Fuat Avni'nin yakalanması kapsamında titiz çalışmasını devam ettiriken, başbakanlığı köstebeği Mustafa Koçyiğit ve Emre Uslu gibi FETÖ'cülerin Fuat Avni ismine bilgi sızdırdığı, Fuat Avni'nin asıl Aydoğan Vatandaş olduğu ifade edildi.  FETÖ'nün gizemli trol ekibi tek tek deşifre edildi. İstihbaratın geçen yıl tespit ettiği Emre Uslu da, Başbakanlık köstebeği Mustafa Koçyiğit de sadece muhbir. Savcıya göre, asıl elebaşları Ergenekon'un isim babası Aydoğan Vatandaş.

Amerikan istihbaratı FBI'ın Fuat Avni hesabını yöneten kişinin Aydoğan Vatandaş olduğunu açıklamasından sonra savcılık, bu hesabı Vatandaş'ın kurduğunu ifade etti. Terör örgütü FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi Fuat Avni mahlaslı kullanıcısının, ABD'de de yaşayan Today's Zaman yazarı Aydoğan Vatandaş olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe sürecinden sonra propaganda ve devlet kurumlarındaki özel bilgileri paylaşma amacıyla açtığı "fuat avni" hesabını yöneten kişinin Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini ise bizzat ABD Federal Soruşturma Servisi (FBI) verdi. Fuat Avni'nin deşifre olması ve FETÖ tarafından Türkiye'den nasıl kaçırıldığı ise adeta filmlere konu olacak cinsten.2015 yılında, Türkiye ile ABD arasında yapılan istihbarat paylaşımında, FBI bazı teröristlere dair bilgi isterken karşılığında FETÖ'nün sosyal medya tetikçisi Fuat Avni hesabını kimin yönettiğine dair tüm teknik bilgileri paylaşmak zorunda kaldı. FBI ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yetkilileri arasındaki de, "fuat avni" hesabının ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı belirlendi.

Hesabı ilk kuran Aydoğan Vatandaş

Hesabını ilk kuran ve deşifre olan Said Sefa'dan sonra Fuat Avni hesabını kullanan kişinin Amerika'da yaşayan Aydoğan Vatandaş olduğunun öğrenilmesi üzerine, dönemin soruşturma savcısı ve şuan Bakırköy Başsavcıvekili olan Okan Özsoy, terörist Vatandaş'ın bilgi sızdırılmadan yakalanması için hemen talimat verdi. İstihbarat Daire Başkanlığı'yla beraber yapılan teknik araştırma neticesinde hesabın gerçekten de Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı ve zaman zaman Türkiye'ye gelip gittiği ve söz konusu hesabı burada da kullandığı belirledi. Cihan Haber Ajansı New York temsilcisi ve Today's Zaman eski yazarı Aydoğan Vatandaş Twitter üzerinde 'fuat avni' mahlası ile @fuatavni @fuatavnifuat @fuat avni_f @fuataliavni kullanıcı adlı hesapları yönettiği, Türkiye'ye giriş yaptığı tarihlerde ise doruk.net iletişim tarafından internet hizmeti sunulan 'WiSpotter' isimli platform üzerinden Twitter erişimi sağladığı ve paylaşımlar yaptığı belirlendi.


Aydoğan Vatandaş Kimdir?

Fettullah Gülen'in en yakın adamı olan Aydoğan Vatandaş, 1995 yılında Deniz Harp Okulu'ndan ayrıldıktan sonra aynı yıl Aksiyon dergisinde gazeteciliğe başlayan Aydoğan Vatandaş, 2001 yılında Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümünü bitirmiş. 1995-2000 yılları arasında Aksiyon'da muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapan Vatandaş, 2000-2004 yılları arasında ise Zaman gazetesinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığının yanı sıra Karakutu Programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiş. 2006'dan bu yana ise ABD'nin New York şehrinde yaşayan FETÖ'nün özel olarak yetiştirdiği Vatandaş, 2009-2011 yılları arasında The New School'da medya alanında yüksek lisans yaptı ve aynı zamanda Today's Zaman gazetesinde çalıştı. FETÖ/PDY içerisinde 'üst düzey yönetici' olduğu belirlenen Vatandaş'ın ABD'de belli periyotlarla örgüt lideri Gülen'le toplantı yaptığı öğrenildi.

1997-2015 yılları arasında özelikle komple teorileri üzerine yazılmış 18 adet kitabının yayınlanan FETÖ'cü Vatandaş'ın son olarak İngilizce ve İspanyolca basılan ve içerik olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sözde iddiaların kaleme alındığı 'Hungry for power (İktidar Hırsı-Güç Zehirlenmesi: Erdoğan'ın Cadı Avı ve Devlet)' isimli kitabının 2015 yılı içerinde yayınlandığı ve FETÖ/PDY basın kuruluşlarına kitabın yurt dışına çok satan kitaplar arasına girdiği yönünde haberler yapıldı belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.