Firari HDP'li vekiller Belçika'daki gösteride ortaya çıktı

HDP'ye yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve firari bulunan HDP'li milletvekilleri Belçika'daki PKK gösterisinde ortaya çıktı.

Firari HDP'li vekiller Belçika'daki gösteride ortaya çıktı
06 Kasım 2016 Pazar 10:37

Firari olan HDP milletvekilleri Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen PKK gösterisinde ortaya çıktı. HDP'ye yönelik soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen  HDP Van Milletvekili  Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, PKK gösterisine katıldı. 

Başkent Brüksel'in Merkez Tren İstasyonu önünde Türkiye karşıtı gösteri yapan bir grup PKK ile birlikte gösteriye katılan Sarıyıldız ve Öztürk konuşma yaptı. 

Sarıyıldız ve Öztürk, dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından soruşturma için ifade vermeleri için yapılan çağrıya cevap vermemesi nedeniyle haklarında gözaltı kararı çıkatılmıştı. İki milletvekili için ilahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne silah sağlamak, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamaları bulunuyor.
 


Etiketler; #hdp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.