'Fetullah Gülen’in iadesi için tüm belgeleri ilettik'

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den Türkiye'ye iadesi için “gerekli tüm belgeleri resmi olarak ilettiklerini” bildirdi.

'Fetullah Gülen’in iadesi için tüm belgeleri ilettik'
23 Temmuz 2016 Cumartesi 07:53

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den Türkiye'ye iadesi için “gerekli tüm belgeleri resmi olarak ilettiklerini” bildirdi.

Büyükelçi Kılıç, 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere dair Amerikan medyasıyla büyükelçilik binasında bir araya geldi.

Medya mensuplarına kanlı darbe girişimi gecesinde yaşananlara ilişkin bir video izleten Büyükelçi Kılıç, Türk halkının demokrasisine sahip çıktığı gibi ülkedeki muhalif partilerin ve bugüne kadar hükümeti kıyasıya eleştiren medya organlarının dahi darbe karşısında yer aldığını hatırlattı.

Darbe girişiminde bulunanların ise demokrasiden yana tavır alan halkı püskürtmek için üzerlerine ateş açmaktan çekinmediğini vurgulayan Kılıç, 15 Temmuz gecesi 200’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Kılıç, meydanları boşaltmayan Türk halkının ihtiyatlı olmayı sürdürdüğünü belirtti.

(AA)


Etiketler; #dünya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.