FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi!

OHAL kapsamında çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararname ile yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi.

FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi!
02 Eylül 2016 Cuma 13:25

Yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi. OHAL kapsamında çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) ile çok sayıda kamu kuruluşu ve bakanlıklardan ihraçlar yer aldı.

KHK'da yer alan ihraçlarla birlikte, yurtdışındaki FETÖ okullarının diplomaları da iptal edildi. Yurtdışında eğitim görmekte olan 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi. Bunların yanı sıra, aranan FETÖ zanlılarının eşlerinin de pasaportları iptal edildi.

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı. Kamudan çıkarılanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve 24 merkez valisi de bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.