FETÖ'nün şifreli yazışma mekanizması önceden deşifre edilmiş

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli mesajlaşma mekanizması darbe girişiminden önce tespit edildiği ortaya çıktı. Şifreli mesajlaşmada yer alan 40 bin kişinin isimlerinin, telefon numaralarının ve kimlik numaralarının belirlendi.

FETÖ'nün şifreli yazışma mekanizması önceden deşifre edilmiş
21 Temmuz 2016 Perşembe 09:40

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli mesajlaşma mekanizması 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminden önce tespit edildiği ve bu mesajlaşmada yer alan 40 bin kişinin isimlerinin, telefon numaralarının ve kimlik numaralarının belirlendiği ortaya çıktı.

40 bin kişinin bilgilerine ulaşıldı

Uzun süren bir çalışma sonrasında yapılan tespit ile ilgili açıklamalarda bulunan Güvenlik kaynağı, "Paralel devlet yapılanmasının gizli muhaberesini yürüttüğü bir gizli mekanizmayı ortaya çıkardık," diye konuştu. Fethullah Gülen Cemaati'nin izin verdiği kişiler tarafından kullanıldığı şifreli mesajlaşmalardaki 40 bin kişinin isimleri, telefon numaraları ve TC kimlik numaralarının tespit edildiğini ve bilgilerin Genelkurmay ve Emniyet'teki istihbarat birimlerine iletildiği dile getirdi. Güvenlik kaynağı, tespiti yapılan bilgilerin darbeci mensuplar tarafından deşifre edilerek darbe planlarını daha erkene almış olabileceklerini savundu.

Ordu içinde 600 subay FETÖ ile bağlantılı

"Kritik pozisyonlarda bulunan askerler, akademisyenler, polisler, savcılar, hakimler, her kesimden kişiler" olduğunu ifade eden yetkili, "Darbeden 3 gün önce, 12 Temmuz Salı günü, ordu içerisinde 600 subayın Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilişkisi olduğu tespit edilmişti ve bu Genelkurmay'a bildirilecekti." diye konuştu.

Yüksek Askeri Şura'daki atamaları etkileyecek

Şifreli mesajlaşmada sadece  Fethullah Gülen Cemaati'nin izin verdiği kişiler tarafından kullanıldığı savunan yetkili bu tespiti yapılan kişilerin  Ağustos başında toplanacak bir sonraki Yüksek Askeri Şura'da yapılacak atamaları da etkileyebileceğini de vurguladı.

110 bin kişi teyit edilemedi

BBC Türkçe'ye konuşan bir diğer kaynak ise söz konusu şifreli mesajlaşma mekanizmasında 110 bin kadar kişinin yer aldığını, mesajların öncelikle cep telefonundaki bir uygulama üzerinden yapıldığını, bu sistemin deşifre olması nedeniyle başka bir "araç" üzerinden mesajlaşmaların yapılmaya başlandığını ileri sürdü.

Ancak ilk konuştuğumuz kaynak bu bilgileri teyit etmedi.
 

Kaynak: BBC Türkçe

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.