FETÖ'nün KPSS sorularını parayla sattığı ortaya çıktı

FETÖ'nün KPSS sorularını parayla sattığı ortaya çıktı
08 Eylül 2016 Perşembe 10:19

FETÖ'nün şok eden detayları ortaya çıkarılmaya devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada çıkan şok detayda örgütün KPSS sorularını parayla sattığı öğrenildi. 

Adayların emek sarfederek aşarılı olmaya çalıştığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sorularının FETÖ soruşturması kapsamında yapılan çalışmalarda terör örgütü tarafından satıldığı belirlendi.

KPSS soruları 'himmet' karşılığı satıldı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün mali kaynaklarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede yer alan belgelere göre örgüt ele geçirdiği KPSS sorularını 'himmet' karşılığı sattı. Kayseri'de gözaltına alınması sonrasında tutuklanan Ahmet Doğan'ın ev, araba ve iş yerinde aramalar yapıldı. Polis ekiplerinin yaptığı aramada para, çek ve terör örgütünün mali yapılanması ile ilgili belgeler ele geçirildi.

Zarf notu: "Kenan KPSS: 2000"

Polis ekiplerinin arabada yaptığı aramada sağ ön koltuğunun sağ alt köşesine görünmeyecek şekilde F. Kılıç yazan zarfın içinden ise 2000 TL'lik çek bulundu. Zarfın iç kısmında ise "Kenan KPSS 2000" notu ile birlikte Halkbank Diyarbakır Bismil Şubesi tarafından bir şirket adına verilen Sedat Ç. adına düzenlenen, ödeme tarihi 31 Aralık 2016 olan çekin fotoğraflarına da iddianamede yer verildi.

2000'in sırrı

İddianamede "Özellikle tükenmez kalemle yazılmış el yazıların zarfın normal bölümleri yerine iç kısmına 'Kenan KPSS=2000' ve zarfın dış sağ alt köşesine 'F.KILIÇ' ibaresinin başkalarının görmemesi amacıyla yazılmış olabileceği" değerlendirmesinde bulunulurken zarfın içindeki notta yer alan 2000'in çek meblası ile aynı olması nedeniyle KPSS sorularının 'himmet' karşılığı satıldığını ortaya çıkardı. 



Kaynak: Karar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bular dinin ne sinde var. Hiç utanmadın mı?