FETÖ'nün kaymakam imamı itiraf etti

Tokat'ta yürütülen FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ve tutuklanan kaymakam imamı itirafçı oldu. 99. dönem kaymakamlar imamı ’Faruk’ kod adlı öğretmen M.G., 60 kaymakamdan 55’'inin FETÖ'den olduğunu belirtti.

FETÖ'nün kaymakam imamı itiraf etti
22 Ocak 2017 Pazar 11:11

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar ve ekibinin FETÖ soruşturması kapsamında 100, 101 ve 102. dönem kaymakamları gözaltına alındı. Gözaltına alınan 84 kaymakamdan 44'ü tutuklandı.40'ı ise etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldı. Örgütün işleyişi hakkında önemli bilgi veren kaymakam imamları da itirafçı oldu. Savcılığın daha sonra gözaltı kararı verdiği16 kaymakam arasında bulunan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe örgüt hakkında önemli bilgiler verdi.

İLKOKUL 4. SINIFTA TANIŞTIM

FETÖ'nün eğitim kurumlarında öğretmen olan 'Faruk' kod adlı M.G. ile eşi N.G. gözaltına alındı. 1970 Manavgat doğumlu olan M.G., FETÖ ile ilkokul 4. sınıfa giderken örgüt mensubu olan köy imamı tarafından tanıştırıldığını söyledi. Bu imamın ardından gelen ikinci imamın kendisini örgütün yurtlarından birine yerleştirdiğini anlatan M.G., lise ve üniversite sonrasında da öğretmen olarak yapının içerisinde kalmaya devam ettiğini anlattı. Farklı illerde örgüt bünyesinde çeşitli görevleri yerine getirdikten sonra 2010 yılında Ankara'ya tayin olduğunu anlatan M.G. ifadesinde şunları kaydetti:

KAYMAKAM İMAMI OLDUM

Ankara'da beni 'Osman' kod adlı Ömer isimli şahıs karşıladı. Bu şahıs bürokratlardan sorumluydu. Beni Keçiören'de bir eve yerleştirdi. Bana, 99. dönem kaymakam adaylarından sorumlu olacağımı söyledi. Bu kaymakam adayları sınavı kazandıktan sonra Ankara'da uzun bir süre seminere tabi tutuluyorlardı. Seminer boyunca bu kaymakam adayları ile ilgilendikten sonra 2012 yılında İçişleri Bakanlığı'nın; Dernekler, Mahalli İdareler ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı birimlerindeki memurların üstünde yer alan kişilerden sorumlu olarak görevlendirildim.

35 KAYMAKAMIN İSMİNİ VERDİ, KOD ADI...

(99. dönem kaymakamları arasında sorumlu olduğu 35 ismi sıraladı, 60 kişiden 55'inin örgütten olduğunu, şimdilik bu kadarını hatırladığını söyledi.) 99. dönemden sorumlu olduğum bu kaymakamlarla 6'şar kişilik gruplar halinde 3 ya da 4 haftada bir evlerinde bir araya geliyorduk. Dini sohbetin yanı sıra sorunlarını dinleyip üstüme aktarıyordum. Ankara'da beni karşılayan 'Osman' kod adlı Ömer E., FETÖ'nün en üst bürokrat imamıydı. 2 sene önce Almanya'da görevlendirildi. Onun yerine ise A.H.T. görevlendirildi. Bu ikisinden önce ise M.A. bu işin başındaydı. İçişleri Bakanlığı bürokratlarından sorumlu kişi ise benim üstüm olan 'Ahmet' kod adlı A.T.'dir. 17-25 Aralık sürecinden sonra yurtdışına gönderildi. Yerine Erhan kod adlı E.K. geldi. Bu şahıs da bir sene önce yurtdışında görevlendirildi, yerine Milli Eğitim'de öğretmen olan Tuncay kod adlı şahıs geldi.

SINAV SORULARI VERİLİYORDU

FETÖ'nün kaymakamlık yapılanmasında Türkiye'nin 7 bölgeye ayrıldığını ifade eden M.G., bu bölgelerin Ankara, Marmara, Gaziantep, Samsun, Erzurum, Ege ve Diyarbakır'dan oluştuğunu söyledi. Bu bölgelerin tüm sorumluları ile kendinden sonra kaymakamlık yapılanmasında yer alan dönem sorumlularını isim isim sayan M.G., 2012 KPSS başta olmak üzere ALES, YDS gibi çok sayıda sınava ilişkin soruların da kendilerine verildiğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.