FETÖ'nün hain bir girişimi daha ortaya çıktı

Türk halkınn demokrasiye uzatılan silahlara cesurca direnmesiyle başarısız olan darbe girişiminin ardından, FETÖ’nün Erdoğan’a yakın bir kişiye yönelik suikast için IŞİD’den yardım isteği ortaya çıktı

FETÖ'nün hain bir girişimi daha ortaya çıktı
13 Ağustos 2016 Cumartesi 15:55

FETÖ’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yakınına suikast düzenlenmesi amacıyla IŞİD’den yardım istediği bilgisine ulaşıldı.Bu amaçla, bir FETÖ üyesinin, Suriye Tel Abyad’da iki IŞİD’li ile görüştüğü istihbaratını alan Emniyet Genel Müdürlüğü, birimlerine uyarı yazısı gönderdi. 

TSK'da örgütlenmiş  FETÖ üyesi askerlerinin başarısız darbe girişimi sonrasında Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “henüz tehlikenin bitmediği” açıklamalarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendi birimlerine önemli bir uyarı yazısı gönderdiği bilgisi elde edildi. 15 Temmuz’un ardından hem Başbakan Yıldırım hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında FETÖ’nün eylemlerinin süreceğine dikkati çekmişti. 

10 Ağustos’ta,Emniyet Genel Müdürlüğü  ilgili birimlerine önemli bir eylem uyarısı gönderdi.FETÖ bağlantılı bir kişinin Suriye Tel Abyad’da iki IŞİD’liyle görüşme yaptığı bilgine yer verildi. Söz konusu FETÖ üyesinin Tel Abyad’da 8 Ağustos’ta Mutenna Abdülrezzak Al Ali ve İbrahim Al Hasan’la görüştüğü belirtilen yazıda, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir kişiye yönelik “susturucu” ile suikast ve İstanbul’da sabotaj/intihar eylemlerinin gündemde olduğu bildirildi.
Yazıda aynı zamanda, eylem amacıyla 9 Ağustos’ta Şanlıurfa’dan sağlanan 6 susturucunun Ankara’ya gönderildiği ve eylemlerde Kürt kökenli 4 kadının kullanılmasının planlandığı yer aldı.FETÖ bağlantılı kişinin, eylem karşılığında IŞİD mensuplarına maddi destekte bulunduğu bilgisi de yazıda belirtilen ayrı bir detaydı.
Yazının İl Emniyet Müdürlükleri'ne ulaşmasıyla birlikte, Ankara Emniyeti de alarma geçti. Emniyet tüm kendi birimlerine “gizliliğe azami düzeyde riayet edilmesi” emrini verdi. Ankara Emniyeti yazısında, eylem yapılması olası kişilere yönelik alınan önlemlerin gözden geçirilmesini istedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu nasıl bir ruh sağlığı ve hainlik anlaşılır gibi değil
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Suratsız soysuz.