FETÖ'nün firari asker imamı Niğde'de yakalandı

Edirne'nin askeri imamı olduğu iddiasıyla aranan meslekten ihraç edilen astsubay 26 yaşındaki Arif P., Niğde'de yakalandı. Antalya merkezli 4 kentte FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneği'nin 28 üyesinden 16'sı ise adliyeye sevk edildi.

FETÖ'nün firari asker imamı Niğde'de yakalandı
15 Haziran 2017 Perşembe 21:18

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 6 ay önce meslekten ihraç edilen astsubay Arif P.'nin, Niğde'de olduğu saptandı. FETÖ/PDY'nin Edirne'asker imamı' olduğu iddia edilen Arif P., Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından evine yapılan operasyon sonu gözaltına alındı.

Arif P., sorgulanmak üzere Edirne'ye gönderildi.

DERNEK ÜYELERİ ADLİYEDE

Antalya'da FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğuna yönelik tespitler üzerine 667 sayılı 

KHK ile kapatılan AKDİM’in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran’da Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 35 şüpheliden 28’i gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde aramada ele geçirilen belgelere el kondu.

İfadeleri alınan 28 şüphelinden 12’si soruşturma savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. A.H.K., A.K.,F.A.,H.D.,İ.A., M.M.Ö.,M.M.,M.E.,M.H.,M.Y.,N.T.,R.Ö.,R.Y.,T.K, V.Ö.,Z.K. isimli 16 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Firari 8 kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik daha önceki operasyonlarda AKDİM’in yönetim kurulunda, denetim kurulunda bulunan ve derneğe üye olan 7 kişinin tutukladığı, 7 kişinin örgüte üye olmak suçundan arandığı ve 8 kişi hakkında da işlem yapıldığı belirtildi.


Etiketler; #Niğde #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.