FETÖ'nün finansal yapılanmasına operasyon

FETÖ'ye himmet adı altında finansal destek sağladıkları iddia edilen 55 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonlar sonrasında bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

FETÖ'nün finansal yapılanmasına operasyon
10 Aralık 2016 Cumartesi 09:30

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalar devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye himmet adı altında finansal destek sağladıkları iddia edilen aralarında iş adamlarının da bulunduğu 55 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. SAbah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyona başlayan ekipler bazı şüphelileri gözaltına aldı. 

ByLock ve Kakao gibi şifreli mesajlaşma programlarını kullanan şüphelilerden 9'unun yurt dışında olduğu belirlendi.

Hakkında gözaltı kararı verilen iş adamları Hakan G, Abdullah Yıldırım D, Ferhat E, Gürkan Z. ve Saffet Ö'nün 10 Temmuz 2014'te Atatürk Havalimanından 48 kilogram ağırlığındaki 5 bavulla Tanzanya'ya çıkış yaptıkları, 14 Temmuz 2014'te 18 kilogramlık 1 çanta ile dönüş yaptıkları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin söz konusu tarihin öncesi ve sonrasında Tanzanya, Uganda ve Kazakistan gibi farklı ülkelere yoğun şekilde seyahatte bulunduğu belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.