FETÖ lideri Gülen'den ABD'ye; "Beni iade etmeyin" yalvarışı

FETÖ'nün elebaşı Fettullah Gülen Türkiye'ye iade konusunda ABD'ye yalvardı. Terörist Gülen darbe girişiminde parmağı olduğunu pişkin bir şekilde reddederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı eleştirdi. Gülen Obama yönetimine seslenerek, ''Erdoğan'ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli.'' dedi.

FETÖ lideri Gülen'den ABD'ye; "Beni iade etmeyin" yalvarışı
26 Temmuz 2016 Salı 09:03

ABD'nin Pennsilvanya eyaletinde bulunan Fettullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fettullha Gülen'i iade korkusu sardı. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girşiminin başındaki isim olan terörist Fettullah Gülen, ABD'nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede adeta ABD'ye yalvardı. Türkiye'ye iade konusunun görüşüldüğü bu dönemde Gülen, ABD'nin iade konusunda direnme göstermesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'ye iade edileceği korkusunu yaşanay terörist Gülen Times gazetesinde yayımlanan makalesinde Obama yönetimine yalvardı. Kendisi ve oluşumunu İslami oluşum olarak tanımlayan terörist başı ''Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, "hizmet" içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık.'' diyerek Batıya yakarışta bulundu. Türkiye'de en çok zararı geçmişte kendisinin gördüğünü ifade eden Gülen, darbelere karşı olduğunu, bundan en çok zararı kendisinin gördüğünü söyledi. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile ilgili hakkına yöneltilen tüm suçlamaları reddeden Gülen pişkin bir şekilde; ABD yönetimine seslendi ve Türkiye'ye iade edilmemesini talep etti. 

Terörist Gülen, ''Erdoğan'ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli.'' dedi. FETÖ'nün 15 Temmuz2016 tarihinde gerçekleşen kanlı darbe girişimi sırasında darbeye direnen 246 kişi şehit olmuş, binlerce insan da yaralanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.