FETÖ imamı açıkladı: ''FETÖ'cüler görevlerine mülakatla atanıyordu.''

FETÖ'nün tutuklanan sözde asker imamı öğretmen A.K, TSK'da görev alacak imamların mülakatla belirlendiğini anlattı.

FETÖ imamı açıkladı: ''FETÖ'cüler görevlerine mülakatla atanıyordu.''
20 Ekim 2016 Perşembe 23:18

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade veren Sivas'taki sözde asker imamı öğretmen A.K, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görev yapacak "sözde imamları" mülakatla belirlediğini söyledi.

Türk Ceza Kanunu'nun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade veren ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan FETÖ'nün Sivas'taki "askerlerden sorumlu imamı" öğretmen A.K, emniyetteki ifadesinde 2002 yılında ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinden derece yapacak olanları yetiştirmek üzere örgüt içinde görevlendirildiğini belirtti.

"Mülakat yapılan dairede benim gibi çok şahıs vardı"

İzmir'deki mülakat aşaması hakkında da bilgi veren A.K, şunları kaydetti:

"Bu mülakat, örgütün asker, polis gibi birimlerinde görevlendirilecek sivillerin seçilmesi için yapılırdı. Örgüt tarafından asker ve polisle ilgilenen kişilere 'hususi işlerle ilgilenen kişiler' denir. İzmir'e giderken bana hususi işlerde görevlendirileceğim ima edilmişti. Mülakat için önce İzmir'deki Çankaya Körfez Dershanesi'ne gittim. Danışmadaki görevliye Balıkesir'den mülakat için geldiğimi söyledim. Bana dershanenin karşısındaki binanın 3'üncü veya 4'üncü katında bulunan daireyi tarif etti. Büro tarzındaki daireye gittim. Balıkesir'den geldiğimi söyledim. Beni bir odaya aldılar. İçeride 45 yaşlarında bir şahıs vardı. Beni tanımak için nerelerde okuduğumu, mezun olduktan sonra ne iş yaptığımı, nereli olduğumu, risaleleri ve Fetullah Gülen'i ne kadar okuduğumu sordu. Ben de bana sorulan soruları cevapladım.

Mülakat yapılan dairede benim gibi çok şahıs vardı. Daha sonra astsubay meslek yüksekokulundan mezun olup bakım okuluna gelen kursiyer öğrencilerle ilgileneceğim söylendi. 2008 yılında 5 kişilik kursiyer öğrencilerle ilgilendim."

"En önemli taraf "tedbir"

A.K, askerlerle görüşmenin en önemli tarafının tedbir olduğunu, bunun öğretmenlik veya diğer meslekler gibi olmadığını söyledi.

Hem kendi hem de görüştüğü askerlerin güvenliği açısından tedbire azami dikkat gösterdiğini dile getiren A.K, "FETÖ/PDY içerisinde faaliyet gösterenler örgütteki gizlilik ve ketumluk nedeniyle birbirlerini çok tanımazlar. Herhangi bir yapıda görev alan örgüt mensubu diğer yapıdakiyle irtibatlı değildir. Kendilerini gizlemek için her türlü takiyeye girerler. Dini duygularla kandırdıkları insanların kendi amaçları doğrultusunda çalışmasını sağlarlar." itirafında bulundu.

A.K, gizli görüşme yapabilmek amacıyla "KİK" isimli program kullandığını, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonraki tutuklama sürecinde tedirgin olduğu için 20 Temmuz'da programı sildiğini sözlerine ekledi


Etiketler; #tsk #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.