FETÖ'den ihraç edilenlere, işe iade yolu!

FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilenlere dönüş yolu göründü. İhraç edilenlerin 'temiz raporu' alması halinde işlerine iade edileceği açıklandı.

FETÖ'den ihraç edilenlere, işe iade yolu!
24 Ocak 2017 Salı 09:55

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile ilişkisi bulunanlara yönelik başlatılan soruşturmalar ve yayımlanan KHK'lar ile çok sayıda kamu çalışanı görevden ihraç edildi. Bu süreçte en çok merak edilen konuların başında ihraç edilenlerin yeniden görevine dönüp dönemeyeceği konusu oldu. Peki görevden ihraç edilen kamu çalışanları görevlerine yeniden dönebilecek mi? İşte detaylar...

FETÖ ile mücadele kapsamında yaşanılan mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı uyarılar doğrultusunda önemli bir adım daha atıldı. Buna göre FETÖ'den ihraç edilenler temiz raporu alması halinde işlerine iade edileceği açıklandı.

İsmi FETÖ'ye karışanlardan gözaltına alınması ve mesleklerinden ihraç edilmesine yönelik yürütülen soruşturmalarda yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Temiz raporu alarak isminin örgütle bir bağının olmadığını ispat edenlerin gözaltı süreleri, meslek ihraçları ve yargılanma süreçleri ortadan kaldırılacak.

Başbakanlık bünyesinde 15 Temmuz sonrası kurulan OHAL komisyonu, ihraç edilen kamu personelinin başvurularını inceleme altına alacak. Komisyondan temiz kağıdı alanlar ise yeniden işlerine iade edilecek. Yedi üyeden oluşturulacağı belirlenen bu komisyon, üyeler arasından yapacağı seçimle bir başkan ve bir başkanvekili seçme hakkına sahip olacak. Komisyonun toplantı ve karar yeter sayısı sebebiyle dört sayısı aranacak ve oylamalarda çekimser oy kullanılamayacağı belirlendi. Komisyon iki yıl süreyle tam zamanlı olarak görevde bulunacak. Bakanlar Kurulu gerekli görürse birer yıllık sürelerle uzatabilmek konusunda hak sahibi olacak. Üyelerin süreleri dolmadan herhangi bir nedenle görevlerine son verilemeyeceği ise açıklanmış durumda.

Başvurular valilikler aracılığıyla yapılacak. Atama sırasında ikamet edilen iller dikkate alınacak. Statüleri yürüttükleri görevler itibarıyla başka kurumlarda görevlendirme konusunun mümkün olmayacağı bildirilrken eski kurumlarına atanacakları açıklandı.

Komisyon, başvurularının alınmaya başladığında ise, daha önceki KHK'larla ihraç edilenlerin başvuruların alınmaya başladığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuru yapacağı belirlendi. Komisyon başvuru almaya başladıktan sonra yeni KHK yayımlandığı taktirde 60 gün içinde komisyona başvuru yapılması gerekecek.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.