FETÖ'den Clinton'a himmet desteği! İlk resmi belge

FETÖ'nün ABD Başkan adayı Hillary Clinton'ın derneği gönderdiği himmet paralarına ait resmi belgelere ulaşıldı.

FETÖ'den Clinton'a himmet desteği! İlk resmi belge
06 Ekim 2016 Perşembe 09:25

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) himmet paralarının ABD Başkan adayı Hillary Clinton'ın derneği lobicilik faliyetleri sayesinde aktarıldığı ortaya çıktı. Kimse Yok mu Derneği'ne yapılan soruşturmada himmet paralarının Clinton'ın derneğine aktarıldığı tespit edildi.

Sabah'ın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, "Kredi transferi" adıyla düzenlenen iki ayrı dekonttaki işlemlerin ikisinin de Bank Asya üzerinden yapıldığı belirlendi. 29 Nisan 2015 tarihli ilk belgeye göre, genel merkezi Üsküdar Bulgurlu'da bulunan "Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği"nden The Bank of New York Mellon üzerinden Clinton Global Initiative'e (Clinton Küresel Girişimi-Clinton Fonu) 5 bin dolar gönderilirken havale kısmına da  Kimse Yok Mu Derneği'nde Genel Sekreterlik görevini yapan Savaş Metin'in adı yazıldı. Clinton Fonu'na yatırılan 17 Haziran 2015 tarihli ikinci belgede ise 20 bin dolar gönderildi.

Savcı, 46 şüpheliden 40'ını tutuklama talebinin bulunduğu yazıda "Sosyal görev adı altında dini duygular sömürülmek suretiyle toplanan paralar, özellikle ABD'de yapılan seçimlerde ve sonrasında örgütün menfaatleri için, özellikle de örgüt lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesini engellemek maksadıyla senatörlere ve son seçimde aday olan Hillary Clinton'a bağış adı altında gönderilmiştir" dedi.

Savcılık talimatı ile tutuklama talebindeki 40 kişi Nöbetçi Hâkimliğe sevk edilirken 71 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.