FETÖ'cüler etkin pismanlık yasasından yararlanabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada, FETÖ'den haklarında işlem yapılanların etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabileceğini ifade etti.

FETÖ'cüler etkin pismanlık yasasından yararlanabilir
07 Ekim 2016 Cuma 14:24

Adalet bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Koaceli İl Başkanlığı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatı olduğu nedeniyle ihraç edilen ve haklarında işlem yapılan kişiler ile alakalı, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanabileceğini ifade etti. Bakan Bozdağ, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanılabileceğini ve haklarında işlem yapılanların bunu ellerinin tersi ile itmemesi gerektiğini belirtti. 

Yalan propogandalara karşı uyanık olun

Bakan Bozdağ, FETÖ'nün yalanlarına inanılmaması uyarısını yapıp, bu propogandalara halkın dikkatli olmasını söyledi. Bozdağ, "Bir kişiye siz bir beyanda bulunup o beyanı yalan çıkar ertesi gün bulunduğu beyana yine inanırsanız o zaman hatanın büyüğünü yaparsınız. Sormaz mısınız 'Ya hu sen bana 10 tane 20 tane şey söyledin 20'si de yalan çıktı. Bir de Mehdi'yim diyorsun, Mehdi yalan mı söyler?' demez mi, sormaz mı insanlar? Sormuyorlar. Öyle bir uyuşuk yapı oluşturmuş ki bu FETÖ örgütünün kurucusu ve yöneticisi, 10 tane yalan söylese 11'inci söylediğinde 11'inciyi de büyük bir inançla kabul edecek uydu yapılar oluşturmuş. Onun için herkesi bu yalan propagandalara karşı uyanık olmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.


Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkanı var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü irtibatlısı olduğu nedeniyle haklarında işlem yapılan vatandaşlarımız, onların ailelerinin daha da dikkatli olmaları lazım. Çözülmeyi önlemek, itirafçılığı engellemek için onlara karşı da bu yalanları daha fazla kullanıyorlar." açıklamasını yaparak, FETÖ ile ilgili haklarında işlem yapılanların etkin pişmanlık yasasından yararlanabileceğini söyledi. 

Bekir Bozdağ, "Onların derdi sizin çocuklarınızın konuşmasını engellemek. Amerika'da Avrupa'da rahatlarının, düzenlerinin bozulmasına imkan verecek yeni bilgi, belgenin ortaya çıkmasını engellemek. Bütün dertleri, kendi ikballeri, kendi gelecekleri ve bunun tehlikeye düşmesini önlemektir. O nedenle de buradan herkese diyorum ki herkes bildiğini anlatsın. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma imkanı var, bunu elinin tersiyle itmesin, bundan yararlanmanın yoluna baksın. FETÖ'nün peşine gitmesin, herkes kendi kararını kendi versin, kendi göbeğini kendi kessin. Kendi geleceği hakkındaki kararı kendileri versin ki bu çok çok önemli ama maalesef bunu yapıyorlar." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.