FETÖ'cü darbecilerin 9 bin kişilik ölüm listesi! Ölüm listedeki önemli isimler...

FETÖ cuntasının 17-25 Aralık 2013 darbe sürenin başarısızlığa uğraması sonrasında hazırladığı ölüm listesi ortaya çıktı. Ölüm listesinde yer alan önemli isimlerden bazılarını haberimizde bulabilirsiniz.

FETÖ'cü darbecilerin 9 bin kişilik ölüm listesi! Ölüm listedeki önemli isimler...
20 Temmuz 2016 Çarşamba 09:45

FETÖ cuntasının hazırladığı ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarılı bir şekilde engellenmesinden sonra FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlara hız verildi. Bu operasyon kapsamında, 17-25 Aralık 2013 darbe sürenin başarısızlığa uğraması sonrasında hazırlanmaya başlayan ölüm listesine ulaşıldı. Ölüm listesinde bulunan siyasetçi, polis, hâkim, savcı, gazeteci ve işadamı gibi binlerce FETÖ karşıtının, darbeci askerler tarafından ülkeye ele geçirirken eş zamanlı olarak öldürülmesi planlanmış.

Adana'da çıkan ölüm listesini gerçekleştirecek olan ve İnfaz Timi olarak şeçilenler ise helikaopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kazasının yaşandığı bölgeye gönderilenlerin Hava Kuvvetleri’nin MAK biriminde olanlardan seçilmiş. Erdoğan'a da suikasti bu birimden görevlendirilmiş.

Konya 3. Ana Jet Üssü’nde konuşlu MAK timlerinin komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar’ın TSK içindeki FETÖ’nün imamlarından biri olduğu tespit edildi.

Ölüm listesinin ilk sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan var

Ölüm listesinin başında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için FETÖ darbeci askerler tarafından ilk adımı olarak Marmaris’te istirahat eden Erdoğan’ın oteline özel bir ölüm timi gönderildi. Bu baskın 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın Erdoğan'a yaptığı uyarıyla başarısızlığa uğradı.

Paralel yapı ile mücadele edenler yer alıyor

İhaneti itiraf eden bazı subaylar, FETÖ’nün Erdoğan’ın dışında özellikle paralel yapı ile mücadele edenlerin bu listelerde yer aldığını söylediği öğrenildi.

Aslan'ı başından vurdular, durumu ciddiyetini koruyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan FETÖ soruşturmaları sürerken örgüt hakkında en kapsamlı raporu hazırladığı için ölüm listesinin başında yer alan isimlerden biri oldu. Aslan'ın darbe gecesi “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağırılmasının ardından burada rehin alındı. Rehim tutulmasından sonra başından vurularak ağır yara alanan Aslan'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Listede yer alan diğer önemli ismler

- İçişleri Bakanı Efkan Ala,
- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,
- Enerji Bakanı Serhat Albayrak,
- İçişleri Müsteşarı Selami Altınok,
- Müstaşarı Hakan Fidan
- İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan
- Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş
- Sabah Gazetesi muhabiri Nazif Karaman,
- Sabah Gazetesi muhabiri Fatih Ulaş
- Sabah Gazetesi muhabiri Abdurrahman Şimşek
- AA muhabiri Enes Can


Kaynak: Vatan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.