FETÖ ablalarına yönelik soruşturma: Tutuklandılar

İstanbul'daki FETÖ soruşturmasıyla gözaltına alınan ablalardan 36'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananların arasında MİT mensubu ve Anadolu Yakası 2. ablasıda bulunuyor.

FETÖ ablalarına yönelik soruşturma: Tutuklandılar
01 Şubat 2017 Çarşamba 12:22

FETÖ ablarına yönelik devam eden terör örgütü soruşturmasında 40 şüpheliden 36'sı tutuklandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar savcısı Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü soruşturma da örgüte finansman sağlayan ve ByLock uygulaması kullanan 40 şüpheli için gözaltı kararı çıkarmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının Beyaz Çizgi Kadın Derneği'ne üye olduğu, Bank Asya'da hesapları bulunduğu ve yapılan para transferlerinde kurban, yardım, iftar, sızıntı, Cihan Medya gibi açıklamalar yer aldığı ortaya çıkarıldı. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 40 şüpheliden 36'sının ByLock kullandığı belirlendi. Mahkeme, 36 şüphelinin "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

Tutuklanan FETÖ ablaları arasında MİT mensubu ve Anadolu Yakası 2. ablasıda bulunuyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.