Fethullah Gülen'in iadesi için belgeler ABD'ye iletildi

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi içi belgelerin Amerika Birleşik Devletlerine gönderildiği açıklandı.

Fethullah Gülen'in iadesi için belgeler ABD'ye iletildi
22 Temmuz 2016 Cuma 23:31

15 Temmuz 2016'da Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri askerler tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin sonlandırılması ile FETÖ üyesi olan tüm memur ve personeller hakkında soruşturmalar başlatıldı. Söz konusu yapılan soruşturmalar kapsamında yurt genelinde binlerce askeri personel, polis ve memur tutuklanırken yine binlere personelin görevlerine son verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu yakın takip etmekte olup uygun gördüğü bölgelere polis ekilerince operasyon yapılması konusunda da soruşturmalar başlatmaktadır. Hükümet ise darbe girişimine destek veren kişiler hakkında çalışmalarına devam ederken bir yandan da Fethullah Gülen'in Amerika Birleşik Devletlerinden Türkiye'ye geri iade edilmesi için belgeleri incelemeye devam ediyor.

Belgeler ABD'ye Ulaştırıldı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç yaptığı açıklamasında Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi için tüm belgelerin eksiksiz olarak hazırlandığı ve Amerika Birleşik Devletlerine gönderildiğini ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri konu hakkında araştırmalarına devam ederken toplanan belgelerin yeterli bulunması halinde yakın zamanda Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerince toplanan delillerin tamamı yeterli çünkü askeri darbe girişimi yapmak isteyen personellerin ifadeleri incelendiğinde bu darbe girişiminin Fethullah Gülen tarafından yaptırılmak istendiği açıkça bellidir. Ancak Amerika Birleşik Devletlerinin konu hakkında nasıl bir yol izleyeceği ve Türkiye'ye toplanan deliller hakkında ne diyeceği bilinmemektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.