FBI FETÖ'nün para akışını araştırıyor

FETÖ'nün ABD'deki okulları vesilesiyle Türkiye'deki hareketine para aktardığı ve FBI'ın bu para akışını soruşturduğu, Amerikan CBS News kanalında yayınlandı.

FBI FETÖ'nün para akışını araştırıyor
29 Mart 2017 Çarşamba 22:52

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının Türkiye'ye para akışıyla ilgili olarak FBI'ın bir soruşturma yürüttüğü ifade edilen haberde bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, "Gülen bağlantılı okullar para aklamak için para saklıyor" ve "Ortada organize suç var" şeklindeki sözlerine de yer verildi.

ABD genelinde 28 eyalette faaliyet gösteren 136 sözleşmeli FETÖ bağlantılı okula 2010 yılından bu yana 2,1 milyar dolar kaynak aktarıldığı belirtilen haberde, bu paraların nereye harcandığının net bir şekilde açıklanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Daha önce New York ve Teksas'ta FETÖ bağlantılı sözleşmeli okullarda matematik öğretmenliği yapan Ersin Konkur, CBS muhabiri Margaret Brennan'a yaptığı açıklamada, "her ay maaşlarının belli bir bölümünü okula geri vermek zorunda olduğunu ve şimdiye kadar örgüte yaklaşık 20 bin dolar verdiğini" anlattı.

FBI PEŞİNDE...

Benzer şekilde daha önce Ohio'daki Gülen bağlantılı bir okulda bilişim yöneticisi olarak görev yapan Mustafa Emanet de her ay maaşının yüzde 40'ını okula geri verdiğini ifade etti. Emanet, FETÖ'nün amacının her zaman daha fazla güç elde etmek ve kazandığı parayı da güce tahvil etmek olduğunu vurguladı. Ayrıca Emanet'in sağladığı bilgiler ışığında FBI'ın, aynı okullarda FETÖ bağlantılı yöneticilerin kurduğu şirketlere verilen 5 milyon doların ve bu paranın Türkiye'ye aktarılma sürecinin peşinde olduğu belirtildi.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZE TEHDİT TEŞKİL EDİYOR"

Aynı programa konuşan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de FETÖ mensuplarını kastederek, "Onlar Türkiye ile ilişkilerimize bir tehdit teşkil ediyor, dolayısıyla Ortadoğu'nun istikrarına da." yorumunu yaptı.

Haberde ayrıca FETÖ bağlantılı okulların örgütle hiçbir ilişkilerinin bulunmadığını iddia ettikleri, ancak tüm okulların FETÖ ile bağlantılı aynı çatı kuruluşlarıyla ilintili olduğunun altı çizildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen haftaki Washington ziyaretinde ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions'a, "içinde FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişimiyle ilişkisini gösteren yeni delillerin olduğu" bir dosyayı iletmiş ve Sessions'ın konuyla yakından ilgileneceğini ifade ettiğini belirtmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.