Faruk Özlü, 'OSB'ler 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Son dönemde Balıkesir ve Ordu'da kurulan OSB'ler, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak" dedi.

Faruk Özlü, 'OSB'ler 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.'
04 Aralık 2016 Pazar 13:57

BALIKESİR OSB

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, 1 milyon 20 bin metrekare alana karma OSB kurulduğunu belirten Faruk Özlü, bölgenin şehre önemli kazanımlar sağlayacağına söyledi. Dursunbey OSB'nin kurucu ortakları hakkında bilgi veren Özlü, "Balıkesir Dursunbey OSB yüzde 60 katılım payı ve 9 üye ile Dursunbey Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üye ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 6 katılım payı ve 1 üye ile Balıkesir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Balıkesir Sanayi Odası, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Balıkesir Ticaret Odasından oluşuyor." dedi.

Özlü, Balıkesir Dursunbey OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle gelecek süreçte yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı oluşturacağını ifade etti.

Ordu Ünye OSB
OSB'lerin ekonomiye katkısına işaret eden Özlü, bakanlık olarak her bölgeye ve şehre ihtiyacına uygun OSB kurabilmek için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Özlü, bu kapsamda Ordu'nun Ünye ilçesine de karma OSB kurduklarını kaydetti. OSB'nin 560 bin metrekarelik alanı kapladığına işaret eden Özlü, "Ordu Ünye OSB yüzde 40 katılım payı ve 6 üye ile Ordu Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 26 katılım payı ve 4 üye ile Ordu Büyükşehir Belediyesi, yüzde 20 katılım payı ve 3 üye ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 14 katılım payı ve 2 üye ile Ünye Belediyesi'nden oluşuyor." diye konuştu.

Ordu Ünye OSB'nin, tam kapasite faaliyete geçmesiyle gelecek süreçte yaklaşık 2 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağının altını çizen Özlü, OSB kurmaya ve OSB'lerin daha fazla iş olanağı yaratması için titizlikle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.