Facebook’ta 'Yarın Teslim Tarihi' saçmalığı

Gün geçmiyor ki sosyal medya platformlarından insanları yalan yanlış yönlendirmek için algı operasyonları içeren mesajlar yayınlanmasın. Kimisi ne yaptığını bilerek bu yanlışa kasten bulaşıyor çoğu kullanıcı ise suistimalcilerin tuzağına düşerek farkında olmadan yanlışa hizmet ediyorlar. İşte onlardan sonuncusu Yarın Teslim Tarihi saçmalığı....

Facebook’ta 'Yarın Teslim Tarihi' saçmalığı
10 Ocak 2017 Salı 21:03

Facebook'taki troller bir türlü bitmek bilmiyor. Son zamanlarda hatırladığımız ve bir efsaneye dönüşmüş 'Resmileşti Dikkat' saçmalığından sonra, şimdi de 'Yarın Teslim Tarihi' saçmalığı başladı. Neymiş, paylaştığımız her şey yarın herkese açık olacakmış. Duvarınızda paylaşırsanız da güvenlik sorunu çıkmayacakmış. Bu saçmalıklar ne zaman bitecek gerçekten merak ediyoruz.

Bilinçsizce binlerce kişi tarafından kaynağı araştırılmadan yapılan bu paylaşımlar diğer kullanıcılar tarafından dalga konusu olurken, insanların bu denli basit şeylere itibar etmesi hayretle karşılanıyor.

Metinde Facebook içeriklerinin herkese açık olacağı iddia ediliyor. Ayrıca Facebook’taki hesaplarının ele geçirilip suç içerikli mesajlar paylaşılması durumunda sorumluluğunun Facebook olacağı beyan ediliyor. Asılsız bir şekilde paranoya yaratan mesajda yazanlardan korkan kullanıcılar da mesajı duvarlarında paylaşıyor.

Kısa sürede geniş kitlelere ulaşan yazı sonrasında uyarılarda gecikmedi.

Daha önce “Tüm paylaşımlarından Facebook sorumludur” başlığı altında paylaşılan yazılar gündem olmuş, haber bültenlerine kadar taşınmıştı. Konu ile ilgili gelen açıklamada, “Hiç kimse bu tarz saçmalıklara itibar etmemeli.

Facebook duvarınızda paylaştığınız yazının hiç bir önemi yok. İnternet üzerinde dolaşan kaynağı ve gerçekliği belli olmayan yazılara itibar etmeyiniz. Duyduğunuz ve gördüğünüz bilginin ilk olarak doğruluğunu kontrol ediniz. ” ifadeleri yer aldı.

MİT Müsteşarlığı ise konuya ilişkin bir açıklama yaparak '' Konu hususların Kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır.'' ifadelerini kullandı. 

Kullanıcıların profil sayfalarında yapıştırıp paylaştıkları, diğer kullanıcıların da paylaşmayın duvarınıza yapıştırıp paylaşın dedikleri paranoya yaratan saçma metin ise şu şekilde;



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.