Eski rektör ve 7 akademisyen tutuklandı! İşte isimleri

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişim için başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve daha öncede FETÖ/PYD soruşturmasında tutuksuz yargılan Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile birlikte 7 akademisyen tutuklanırken 1 akademisyen serbest bırakıldı.

Eski rektör ve 7 akademisyen tutuklandı! İşte isimleri
23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:55

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişim için başlatılan soruşturmada Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile birlikte 7 akademisyen tutulanırken 1 akademisyen adli kontrol şartı ile serbet bırakıldı. Tutuklanan 7 akademisyen arasında eski rektör Sedat Laçiner'in kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner'de bulunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgulamadan sonra dün adliyeye sevki yapılan eski rektör Sedat Laçiner, kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner ve 6 akademisyen çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken biride adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklanan rektör ve akademisyenler geniş güvenlik önlemleri ile Çanakkale E-Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınanlar:

Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner
Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner
Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek,
Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz,
Prof. Dr. Hüseyin Özdemir,
Prof. Dr. Aziz Kılınç
Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu
oç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz (adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı)

Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale'de, FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanmasına (PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanıyordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.