Esad'den genel af açıklaması

Suriye resmi haber ajansı SANA'da bulunan habere göre Suriye'nin Devlet Başkanı Beşar Esad, 3 ay içerisinde silah bırakarak teslim olan tüm muhaliflerin affedileceğini açıkladı.

Esad'den genel af açıklaması
28 Temmuz 2016 Perşembe 12:23

Suriye'de yıllardır süren savaşta çok önemli bir adım atıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, rejime karşı savaşmış ve son 3 ayda silah bırakarak teslim olan tüm muhalif unsurların affedileceğini belirtti. Suriye resmi haber Ajansı SANA'da geçen habere göre önümüzdeki 3 ay içerisinde teslim olan tüm muhaliflerin koşulsuz olarak affedileceği belirtildi.

SANA'da yer alan habere göre  ordu gücünün sivillerin kurtulması için 3 koridor açılacağının ifade edilmesinin ardından hükümetten geri çekilmeye başlayan muhalif unsurlar hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; 3 ay içerisinde teslim olan muhaliflerin koşulsuz olarak affedileceği söylendi.

Sabah saatlerinde Rusya kanadından yapılan açıklamada, teslim olan muhaliflerin affedilme garantisi verilmesinin ardından, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savunma toplantısı sonrasında, "teröristlerin elinde rehin olan' Halep sakinlerinin kenti terk etmeleri için oluşturulacak 3 koridorun yanı sıra silah bırakmak isteyen militanlar için de 4. bir koridor oluşturulacağını" söylemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.