Erdoğan: " PYD ve YPG birer terör örgütüdür "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan yaptığı konuşmada, PYD ve YPG'nin terör örgütü olduğunu vurguladı.

Erdoğan: " PYD ve YPG birer terör örgütüdür "
16 Şubat 2016 Salı 20:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında konuina Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği katliamı sert bir şekilde eleştirdi.

Rusya'nın PYD terör örgütü ile birlikte hareket ettiğini belirten Erdoğan, "Şu anda Rusya'nın Suriye'de rejimle birlikte acımasızca sivil halkı öldürmeye yönelik operasyonları devam ediyor. Burada sivil halka yapılan saldırıların hedefi PYD'ye yönelik orada bir kuşak oluşturmaktır. Burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir. Buradan batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum. PYD ve YPG birer terör örgütüdür. YPD'in böyle bir yapılanmaya gitmesine müsaade edenleri tarih affetmeyecektir. Bunlar terör örgütüdür kimse bunları başka yere çekmeye çalışmasın. Biz bunların belgelerini verdik. DAEŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD ve YPG de bizim için aynı şekilde terör örgütüdür. YPG rejimin ortaya çıkardığı bir yapı." açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin angajman kurallarını uyguladığını belirten Erdoğan, Kürtler vuruluyor diye söylenenlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Suriye'de Kürtler vuruluyor diyenler dürüst değil. Suriye'de rejim Rusya ile el ele vererek Müslümanları öldürmeye devam ediyor."

Yemen Devleti'nin içinde bulunduğu sıkıntıya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin herzaman Yemen'in yanında olacağını söyledi. Suudi Arabistan ve Katar'ın verdiği destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Yemen'deki sorunlara siyasi çözüm bulma çalışmaları devam ediyor. Yemen'de kapsayıcı bir çözüme ihtiyaç var. Yemen'e her alanda desteğimiz devam edecek." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.