Erdoğan: 'Ne olur bize göndermeyin' diyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye sert tepki gösterdi. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn'ın sözlerine karşılık veren Erdoğan, "Aynaya baksın ya. Küstahlar bize küstahlık taslayamaz." dedi.

Erdoğan: 'Ne olur bize göndermeyin' diyecekler
24 Mart 2017 Cuma 09:38

CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yönelik açıklama yapan AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn'e cevap verdi.

Türkiye'nin liderler zirvesine katılmasını kabullenemediklerine değinen Erdoğan, "Şu anda hala yarım ağızla bir şeyler söylüyorlar. Türkiye artık bunları kabul edecek bir ülke değil. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Sorun AB üyesi ülkelerin bir kısmından kaynaklanıyor. İngiltere ne yaptı? Referanduma gitti, adımını attı. Ben İngiltere'nin bu duruşunu takdir ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan sert açıklamasına şöyle devam etti: "AB ile siyasi ve idari konularda gözden geçirme ihtiyacımız olabilir. Bakanımı engelliyor. Genişlemeden sorumlu zat ismini bile vermeyeceğim gidiyor bizler için küstah tabirini kullanıyor. Aynaya baksın ya. Küstahlar bize küstahlık taslayamaz. İleriye gidenler aynı karşılığı bulacaklar. Türkiye ile böyle gayri ahlaki bir yarışa girilemez. Aynı cevabını alırlar. Bir taraftan müzakere masasında olacaksın bir taraftan da bunu yapacaksın. 3 milyon mülteciyi alacaksın ev sahipliği yapacaksın 'ne olur bize göndermeyin' diyecekler."


Etiketler; #Erdoğan #AB
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.