Erdoğan ile 1. Ordu Komutanı Dündar'la 15 dakikalık kritik görüşme

15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin en kritik hamlesini Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın rehin alınmasının ardından vekil olarak atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar gerçekleştirdi.

Erdoğan ile 1. Ordu Komutanı Dündar'la 15 dakikalık kritik  görüşme
18 Temmuz 2016 Pazartesi 13:31

15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin en kritik hamlesini 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komutanların rehin alınmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın imzası ile vekil olarak Genelkurmay Başkanlığına atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar darbe girişiminin önlenmesinde büyük bir rol oynadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil amaçlı gittiği Marmaris'teki otele suikast düzenlemek için İzmir'den harekete geçen 4 helikopterin olduğunu telsiz konuşmalarında "İnlerimize gireceklerdi, inlerine girmeye gidiyoruz" sözlerini yakalayan MİT ekipleri Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü'ne haber verdi. Erdoğan'ın otelden ayrılmasından 15 dakika sonra darbeci askerler tarafından otele baskın gerçekleştirdi.

Bu sıralarda İstanbul'da 1. Ordu Komutanını Ümit Dündar'ı arayan darbeciler "Bize katıl" diye konuştu. Dündar buna karşılık olarak 'Bir düşüneyim' diyerek telefonu kapattı. Dündar bu konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak bildirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.