Erdoğan: '' DEAŞ'ın El Bab'da son çırpınışları''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kan döken örgütlerin başarılı olamayacağını belirten Erdoğan, ''DEAŞ terör örgütünü El Bab'da 4 bir taraftan kuşatmış vaziyetteyiz” dedi.

Erdoğan: '' DEAŞ'ın El Bab'da son çırpınışları''
27 Aralık 2016 Salı 21:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Conde'nin uluslararası toplantılar ve başka vesilelerle daha önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, Conde ve heyetini, Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.  Gerçekleştirilen ziyaretlerle iki ülke arasındaki dostluğun her geçen gün güçlenerek devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan, ilişkileri geliştirmeye önem verdikleri ülkeler arasında Gine'nin önemli bir yer tuttuğunu, iki ülke arasındaki münasebetlerin, 2013'te karşılıklı büyükelçiliklerin açılmasıyla başladığını anımsattı.

Gine'nin ekonomik anlamda yeraltı zenginlikleriyle büyük bir potansiyelinin mevcut olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bununla birlikte ikili ticaret hacmimizin bu potansiyeli yansıtmaktan çok çok uzak olduğunu da ifade etmeliyim. İnşallah, ticaret hacmimizi ilk aşamada 250 milyon dolar seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Erdoğan, Conde'nin önemli bir iş adamı heyetiyle Türkiye'ye geldiğine değinerek, Gineli iş adamlarının Türkiye ile iş birliği yapma arzusundan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bu ziyaret vesilesiyle Türk müteşebbislerinin, Gine'deki yatırım fırsatlarına olan ilgilisini bir kez daha müşahede ettiklerini belirten Erdoğan, "Sömürmeyi değil, beraber kazanmayı ilke edinen Türk yatırım modelinin, Gine'de meyvelerini vereceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

GİNE İŞE İŞ BİRLİĞİ...

Kendisinin 3 Mart'ta Gine'ye yaptığı ziyaret sırasında, iki ülke arasında iş konseyi anlaşmasının imzalandığını anımsatan Erdoğan, Conde'nin ülkeye ziyareti vesilesiyle bir iş formu düzenleneceğini, bu formun ekonomik ve ticari ilişkilere büyük bir ivme kazandıracağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine ile çeşitli alanlarda iş birliği potansiyelinin çok yüksek olduğuna işaret ederek, "Biz yatırımcılarımızı bu potansiyeli değerlendirmeye davet ediyoruz. Bu vesileyle Türk Hava Yollarının Konakri'ye ilk uçuşunun 30 Ocak 2017'de olacağını sizlere bu akşam müjdelemiş olayım. İnşallah gönül bağlarımız da, ekonomik ilişkilerimiz de bu uçuşlarla daha da pekişecek ve gelişecektir." diye konuştu.

9 ANLAŞMA İMZALANDI

Gine'yi ziyaretinde ticaretten turizme, enerjiden askeri iş birliğine kadar pek çok alanda 9 anlaşma imzalandığını hatırlatan Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından söz verilen 50 otobüsün 30'unu Gine'ye göndermiş bulunuyoruz. Yedek parçalarıyla, oradaki atölyenin kuruluşuyla şu anda 30 otobüs orada hizmet veriyor. Bu arada 20 otobüs de yedek parçalarıyla birlikte birkaç hafta içerisinde Gine'ye gönderilecektir. Bu otobüslerin hayırlı olmasını, Gineli kardeşlerimizin günlük hayatını bir nebze de olsun kolaylaştırmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.