Erdoğan'dan Valilere uyarı: 'Sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisi ile bir araya geldi. Erdoğan valilere "FETÖ'cü memurların kovulmaması için sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın" dedi.

Erdoğan'dan Valilere uyarı: 'Sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın'
09 Eylül 2016 Cuma 13:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 81 ilin valisi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmesinde "FETÖ'cü memurların kovulmaması için sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan valilerle görüşmesinde FETÖ'ye ilişkin açıklamalarda da bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıkamalarında şunları kaydetti:

"(Şu milletvekilleri şöyle diyor, şu bakanlar şöyle diyor). Eğer bu tür sıkıştırmalar varsa İçişleri Bakanımız burada, görüşün. Başbakanımız hakeza. 24 saat telefonlarım açıktır, görüşürsünüz veya atlar gelirsiniz. Benim telefonumun saati yoktur. Aynı şeyi de sizden istiyorum.

Valilerin görev süresinin sabah 9'da başlayıp akşam 6'da bitmediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yöneticilerin 24 saat esasına göre görev yaptığını ve bu anlayışla çalışıldığı zaman bu devletin, devlet olacağını belirtti ve şöyle devam etti:

"Aksi takdirde biz bir kabile olarak yaşamaya devam ederiz çünkü 'biz bir kabile devletinden buralara geldik' diyenler var ama ben ona katılmıyorum. Biz devlet doğduk, devlet olarak büyüdük ve bugünlere de öyle geldik. Sizler devletin, devlet gibi işlemesinden sorumlusunuz. Birilerinin aklına devlet deyince hala o eski alışkanlıklar, o eski görüntüler gelebilir. Halbuki Türkiye, ceberrut devlet anlayışından 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışına geçeli çok oldu. En başta valilerimiz olmak üzere, devleti temsil eden tüm görevlilerin bu anlayışla çalıştığına inanıyorum. Terör örgütleriyle mücadelemizi de kararlı, tavizsiz, kesintisiz ve aynı zamanda hakka, hukuka, adalete riayet ederek sürdürmek durumundayız. Eğer en başta siz bu hassasiyeti göstermezseniz aşağıya doğru hiçbir kamu görevlisinden bunu bekleyemezsiniz. Sizlerden yeni Türkiye'nin inşasına daha çok katkı sağlamanızı özellikle bekliyorum. Sadece terör örgütleriyle daha iyi mücadele ederek değil, bununla birlikte vatandaşlarımıza daha çok hizmet ederek, daha çok yatırım yaparak, daha çok gönül kazanarak bu kutlu mücadeledeki yerinizi almalısınız."


Etiketler; #Erdoğan #fetö
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zehra - 8 yıl önce
Sayın Cumhurbaşkanım.Allah sizden razı olsun. Terörist memurların hepsi temizlene kadar durmak yok yola devam. Cemaatmis pkkmis tek bir tane bu devletten ekmek yiyen kalmasın.