Erdoğan'dan lider eşlerine Arakan mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, geçen haftaki Bangladeş ziyaretinin ardından dünya liderlerinin eşlerine mektup gönderdi. Erdoğan mektubunda, "Arakan’da yaşanan insanlık dramına karşı lider eşleri olarak, sürece olumlu katkı sağlayacak insani çabalarda buluşabilmeyi ve uluslararası toplumu harekete geçirebilmeyi umud ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'dan lider eşlerine Arakan mektubu
17 Eylül 2017 Pazar 21:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, geçen hafta gerçekleştirdiği Bangladeş ziyaretinin ardından dünya liderlerinin eşlerine birer mektup gönderdi. Emine Erdoğan, Myanmar’ın Kuzey Rakhayn eyaletindeki insanlık dramına dikkati çekmek ve Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmak üzere gerçekleştirdiği Bangladeş ziyaretinin ardından, dünya liderlerinin eşlerine uluslararası toplumu harekete geçirme konusunda iş birliği teklifi içeren bir mektup kaleme aldı.

APAÇIK İNSAN HAKLARI İHLALİ

Emine Erdoğan mektubunda şu ifadelere yer verdi; “Uluslararası kamuoyunun kulağını tıkadığı ve görmemeyi tercih ettiği bu insanlık dramının çağdaşı olmak gerçekten utanç vericidir. Evi yakılmış, tecavüze uğramış, çocukları ve eşleri gözleri önünde öldürülmüş nice kadının hikayesini dinlemek heyetime ve bana büyük acı vermiştir. İlk etapta, 1000 ton insani yardım ulaştırdığımız kamplardaki kadınların ve çocukların çaresiz bakışlarını sanırım hiç unutmayacağım. 2012 yılında da ziyaret ettiğim Myanmar’da sık sık tekrarlanan bu insani krizin kalıcı çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Türkiye konuyla diplomatik ve insani açıdan yakından ilgilenmektedir. Ne yazık ki yaşananlar, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ‘ırkı, cinsiyeti, dili, dini, görüşleri ve kökenleri ne olursa olsun, herkesin insan haklarının devletler tarafından korunması zorunluluğu’nu içeren ikinci maddesini açıkça ihlaldir.”

BİRLİKTE YAŞAMALIYIZ

Emine Erdoğan, mektubunda, “Bir anne, bir kadın ve bir insan olarak, hiçbir etnik ve dini ayrım yapılmaksızın, herkesin birlikte insanca yaşayabildiği bir dünya tesis etmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bu bağlamda, lider eşleri olarak sürece olumlu katkı sağlayacak insani çabalarda buluşabilmeyi ve böylelikle uluslararası toplumu harekete geçirebilmeyi umud ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Emine Erdoğan, 2012’de ve geçen hafta yapılan ziyaretlerin de bu kararlığın bir göstergesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, mektubunu, “Bu duygu ve düşüncelerle, dünya barışını gerçek anlamda kurabileceğimiz günler özlemiyle, selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadesiyle tamamladı.


Etiketler; #Erdoğan #arakan
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.