Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na: “Evet haklısınız, böyle şey mi olur?"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ilk kez liderler zirvesi ile ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir soru yöneltmesi üzerine “Evet haklısınız, böyle şey mi olur?" yanıtını aldığı öğrenildi.

Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na: “Evet haklısınız, böyle şey mi olur?"
27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın başkanlığındaki liderler zirvesine katılmak için ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmişti. Kılıçdaroğlu, Külliye'de yaşananlara ilişkin izlenimlerini kurmaylara aktardı. 

"TRT herkese eşit davranmalı”

Külliyedeki yaşanan izlenimlerini kurmaylara aktaran Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “Darbe girişimi medya üzerindeki baskıların kaldırılması gerekliliğini gözler önüne koydu. Ben ancak 6 yıl sonra TRT’ye çıkabildim” sözlerine karşılık, Erdoğan’ın “Evet haklısınız, böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar yer ayırıyorsa, size de o kadar ayırmalı. TRT herkese eşit davranmalı” yanıtını verdiği bildirildi.

'Hainler Mezarlığı' eleştirisi

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarından ölenlerin aileleri tarafından cenazeleri kabul edilmemesi halinde gömülmesi kararlaştırılan 'Hainler mezarlığı'nın yapılmasına eleştiride bulunan Kılıçdaroğlu için Erdoğan’ın, “Diyanetin bu kararı doğru” diyerek bu konuda ayet ve hadisler olduğunu ifade ettiği öğrenildi.

HDP'de davet edilmeliydi

Kılıçdaroğlu, “Darbe girişimi parlamenter sisteme yönelik yapıldı. TBMM’deki darbe karşıtı ortak bildiride HDP’nin de imzası var. HDP’yi buraya davet etmemek, HDP’ye oy veren yurttaşların kendini ötekileştirilmiş hissetmesine neden olabilir” demesine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, darbe girişiminin ardından sivil toplum kuruluşlarının TBMM’yi ziyareti sırasında tepkilere neden olan sözleri nedeniyle davet etmediğini aktardığı belirtildi.

Kaynak: Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.