Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, firari FETÖ üyelerine destek çıkan Almanya'ya sert şekilde uyarıda bulundu. Erdoğan, 'Ne gerekiyorsa onu yaparız' diye konuştu.

Erdoğan'dan Almanya'ya sert tepki
03 Kasım 2016 Perşembe 14:51

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre Merkezi'ndeki ödül törenindeki konuşmasında firari olan FETÖ mensupları nedeniyle Almanya'ya sert dille tepki gösterdi.

Bugün düzenlenen "Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül töreninde konuşan Erdoğan'ın Almanya için söylediği sözler şöyle:

Bu yaklaşımı kaygıyla hatta dehşetle izliyoruz

Almanya'da bulundukları bilinen FETÖ üyesi savcıların yakalanarak ülkemize iadesini talep etmiştir. Almanya Adalet Bakanı, FETÖ üyesi savcıların kesinlikle iade edilmeyeceklerini söylemiştir. Adli yardımlaşma sadece ağır suçları kapsıyor, siyasi gerekçeler bunun dışında kalıyormuş. Biz de bu yaklaşımı kaygıyla hatta dehşetle izliyoruz.

FETÖ'nün arka bahçesi haline dönüşmesinden endişeliyiz.

Ey Almanya, ben Sayın Merkel'e 4000 dosya verdim. O dosyaların sayısının 4 bin 500 olduğunu söyledi. Bu örgütün mensuplarını korumasını hala anlamakta zorlanıyorum. Bize 'endişeleniyoruz' diye akıl veriyorlar. Ey Almanya sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Teröre çanak tutuyorsunuz çanak. Bu terör belası ey Almanya bilesin bumerang gibi sizi de vuracaktır. Siz teröre yataklık yapmaktan dolayı tarih boyunca anılacaksınız. FETÖ'nün arka bahçesi haline dönüşmesinden endişeliyiz.

Kusura bakmasınlar bu ülke yutmuyor

Terör örgütleri akrep gibidir, döner dolaşır sırtından ısırır. Almanya FETÖ'nün terör örgütü olduğu konusunda şüphe ediyorsa, buyursunlar gelsinler, bombalanan Meclisimizi, özel harekatı, külliyemizi görsünler. Gecenin şahitleriyle, şehitlerimizin yakınlarıyla, gazilerimizle bir araya gelsinler. Öyle kalkıp da esip gürülemek, kusura bakmasınlar bu ülke yutmuyor. Ne gerekiyorsa onu yaparız. Anayasamız, yasalarımız ne emrediyorsa onu yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Onların parlamentosu bombalansaydı ne yaparlardı bir düşünsünler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.