En Çok Nereyi Arıyoruz?

BTK, geçtiğimiz Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında en çok aradığımız kısa numaraları ve ülkeleri açıkladı.

En Çok Nereyi Arıyoruz?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),  Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporu'nu açıkladı. Rapora göre Türkiye'den en çok aranan numaralar açıklandı.

BTK'nın verileri 2015 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında en çok aranan kısa numaraları açıkladı. Rapora göre en çok aradığımız numara 112 Sıhhi İmdat oldu. Sıhhi imdat telefonundan sonra en çok aranılan kısa numaralar sırasıyla  Hastane Randevu (182), Elektrik Arıza (1869, Polis İmdat (155) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik İleteşim Merkezi (170) oldu. Bu veriler sabit telefondan yapılan aramaları kapsıyor. Mobil telefonlardan yapılan aramalar az da olsa değişiklik gösteriyor. Cep telefonlarından aranan kısa numaraların başında yine 112 bulunuyor. Bu numarayı 182 ve 155 takip ediyor. Sabit telefonlardan farklı olarak, mobil telefonlardan en çok aranan kısa numaralar arasında Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Çağrı Merkezi (186) ve BN Telekom (11880) da bulunuyor.

BTK'nın açıkladığı diğer veriler ise en çok konuşulan ülkeler oldu. Türkiye'nin en çok aradığı ülke Almanya olarak belirlendi. İngiltere, Rusya, Türkmenistan ve Fransa da en çok aradığımız diğer ülkeleri oluşturuyor. Türkiye'yi en çok arayan ülkeler ise Rusya, Avuturya, Suudi Arabistan ve Irak oldu. Bu konuda da başı yine Almanya çekti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.