Elvan, "Bilgi İşlem Daire Başkanı açığa alındı"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Diyanet İşleri sitesine bir vatandaşın sorduğu soru sonrası verilen cevap büyük tepki toplamıştı. Elvan, olayla ilgili soruşturmanın açıldığını "Diyanet İşleri Bilgi İşlem Daire Başkanı" nın açığa alındığını belirtti.

Elvan, "Bilgi İşlem Daire Başkanı açığa alındı"
27 Ocak 2016 Çarşamba 10:31

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde büyük tepki toplayan ve tartışma yaratan Diyanet'in sitesindeki soru hakkında konuştu. Elvan soruşturmanın devam ettiğini ve Diyanet İşleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanı'nın açığa alındığını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Lütfi Elvan, böyle bir fetvanın söz konusu olmadığını, aklını yitirmiş bir insanın dahi kullanmayacağı ifadeler olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri'nin ne alevilere karşı yönelik bir fetvasının olduğunu, ne de bir kişinin çocuğu ile birtakım ilişkisinin meşru gösterilmesi gibi fetvalarının söz konusu olamayacağını belirtti. Bu olayın Diyanet İşlerini kötüleme girişimi olduğuna dikkat çeken Elvan, bununla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve bu süre zarfında  Bilgi işlem Dairesi Başkanı açığa alındığını bildirdi. Bu olayın tamamen iftira ve uydurma olduğunu da sözlerine ekledi. ELvan konuşmasının sonunda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Alevilik ile ilgili açıklamalarının çarpıtıldığını ifade etti.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.