El-Kaide IŞİD'e Savaş Açtı

El-Kaide lideri Eymen El-Zevahiri IŞİD karşıtı açıklamalarda bulundu.

El-Kaide IŞİD'e Savaş Açtı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

El Kaide Lideri Eymen El-Zevahiri'nin 11 Eylül yıldönümü dolayısıyla yayınladığı iddia edilen ses kaydında IŞİD ve lideri Bağdadi hakkında sert açıklamalarda bulunduğu belirtiliyor. ABD tarafından açıklanan ses kaydında Zevahiri, Bağdadi'nin müslümanların dördüncü halifesi olma iddiasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Ses kaydında IŞİD'ın Hazreti Ali'nin hilafetini dahi kabul etmediğini söylediği görülen Zevahiri olduğu iddia edilen kişi IŞİD liderine de savaş açtı. Diğer yandan ses kaydında IŞİD hakkında "büyük bir fitne" şeklinde cümleler de kullanıldı.

IŞİD ve El-Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, iki taraftan da çok sayıda kişi ölmüştü. 
 


Etiketler; #IŞİD #elkaide
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.