Eğitim-Bir-Sen: 12 Eylül darbe kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliği kaldırılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen, kamu görevlilerine yönelik kısıtlama ve yasakların da kaldırılması için 'serbest kıyafet eylemi'nin kamu görevlileri kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edeceğini açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen: 12 Eylül darbe kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliği kaldırılmalıdır
22 Eylül 2016 Perşembe 11:11

Eğitim-Bir-Sen'in resmi internet sayfasında yapılan açıklamada  "Tuhaf yaptırımlar uygulamaya çalışanlar şunu bilsin ki, darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğini takmama konusunda kararlıyız" denildi.

Erkek kamu görevlileri için kısıtlamalar devam ediyor

Yıllarca sürdürülen başörtüsü yasağının kaldırılması için Eğitim-Bir-Sen olarak verilen mücadelenin olumlu bir şekilde bittiğini hatırlatan yazılı açıklamada 
halen devam eden çağ dışı yönetmeliğin erkek kamu görevlileri için öngördüğü kısıtlama ve yasaklamalar olduğunu kaydetti.

Olumsuz tavırlara şahit olunuyor

2013 yılında geçilen serbest kıyafet uygulamasında her hangi bir sorunun yaşanmadığını belirten Eğitim-Bir-Sen, bu olumlu gidişata rağmen bazı mülki idare amirlerinin işgüzarlık yaptıklarını ve sendikal kararın gereğini yerine getiren Eğitim-Bir-Sen üyelerine yönelik olumsuz tavırlar içerisine girdiklerine şahit olduğunuda bildirdi.

"Yönetim anlayışını çağ dışı buluyoruz"

Pantolonun kumaşı, kazağın yakası, ayakkabının topuk boyu, ense tıraşı ve bıyıkla ilgilenen bir yönetmeliğindeki antidemokratik dayatmanın kabul edilmediğinin belirtildiği açıklamada şu sözler söylendi:

"Eğitimin niteliği, öğretmenin verimliliği ile ilgilenmek varken kıyafetin tam tekmilliği ile gündem tutan yönetim anlayışını çağ dışı buluyoruz. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, çocuklara kalem yerine silah teklif eden; barışı değil, savaşı telkin eden terörist unsurlardan arınmanın, ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını korumanın ve tahkim etmenin en mühim mesele olduğu şu günlerde kılık-kıyafet üzerinden yapılacak bir tartışmanın sorumluluğu çok ağır olacaktır.

"Darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğini takmama konusunda kararlıyız"

Bu hassas süreçte kılık-kıyafeti OHAL’e has çıkarılmış özel uygulamaların kapsamına almak, buna alet etmek, bunun için çıkarılmış kanunları ters yüz etmek olacaktır. Bu konuda tuhaf yaptırımlar uygulamaya çalışanlar şunu bilsin ki, darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğini takmama konusunda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu çalışanına ‘ne giyeceğine karar veremeyen insan’ muamelesi yapılmış olması kabul edilebilir bir şey değildir."

Sendika olarak, kamu görevlilerine yönelik kısıtlama ve yasakların da kaldırılması amacıyla başlatılan sivil itaatsizlik eylemine devam kararı aldıklarını ve kamu görevlileri kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu eylemin devam edileceği vurgulandı.



 


Etiketler; #serbest kıyafet
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık şu yönetmelik tamamen kalksın. Her şey insana güvenle güzel.
Avatar
Bedrettin selcuk - 8 yıl önce
Cogu sendika bu eyleme destek veriyor. Ve ulkemizin cogu yerinde idare amirleri cogu ilde idare amirleri ogretmenlere baski ve ceza uygulamiyorken neden siirtte bu kadar baski var. Lutfen yetkililer buna bir care bulsun.