Efkan Ala neden istifa etti? İşte o 4 iddia

Efkan Ala dün akşam İçişleri görevinden sürpriz kararla istifa etti. Bu karar 'Efkan Ala neden istifa etti' sorusunu akıllara getirirken Ankara kulislerinden de iddialar ortaya atılmaya başlandı. İşte Efkan Ala'nın istifasıyla ilgili kulislerden atılan iddialar...

Efkan Ala neden istifa etti? İşte o 4 iddia
01 Eylül 2016 Perşembe 10:48

Efkan Ala dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı'ndan istifa ettiğini ve yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıklamasının ardından Ankara kulislerinde hareketli anlar başladı. İstifayı sürpriz olarak adlandıran Ankara kulisleri ani gelen istifa kararı için 4 iddia ortaya attı.

İstifa talebi Erdoğan'dan

Resmi Gazete'de yayımlanan sürpriz istifa kararı ile ilgili T24 haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile ayrı ayrı görüşme yaptı. Bu görüşmenin hemem ardından da Efkan Ala Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey bürokrat olan kardeşi Atıf Ala ile birlikte bıraktığını ve bu istifa talebinide Erdoğan'dan geldiği iddia edildi. Kulislerde bu istifa kararının Çin ve  ABD ziyaretleri öncesinde yapılması için aniden açıklandığı iddiasınada yer verdildi.

İstifayı kamuoyuyla öğrenildi

Efkan Ala'nın istifa sürecinin  Binali Yıldırım'ın bilgisi dahilinde sürdüğü belirtilirken bakan ve parti yöneticilerinin büyük bölümünün de kamuoyuyla birlikte, Yıldırım'ın açıklamasıyla öğrenildiği ortaya çıktı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.