Efkan Ala'dan Adil Öksüz açıklaması

​Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, darbe komisyonunun sorularını cevapladı. Ala, Adil Öksüz, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü gibi konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala'dan Adil Öksüz açıklaması
18 Ekim 2016 Salı 21:47

​Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Darbe girişimi araştırma komisyonu üyelerinin sorduğu sorulara cevap verdi. Adil Öksüz sorusunu da cevaplayan Ala, "Ben Adil Öksüz'ü ne tanırım, ne gördüm, ne duydum" diye konuştu.

Fetullah Gülen cemaatinin 1980 yıllardan beri devlete sızdıklarını söyleyen Ala, 28 Şubat'ın önlerini açtığına vurgu yaptı. Terör örgütünün gizliliğe önem verdiğini, kod isimleri kullandıklarını belirten Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' olayının ardından FETÖ'nün hükümetin aleyhinde dinlemelerin yapıldığını söyledi. Ala, ortalama olarak 250 bin kişinin dinlendiğini ifade etti.

İki-üç ay içerisinde tamamını değiştirdik
 
Emniyette 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden sonra yapılan değişikliklere değinen Ala, "Emniyetin operasyonel birimlerinde, emniyet müdürleri seviyesinde yüzde 90 oranında, İki-üç ay içerisinde tamamını değiştirdik. İstihbarat teşkilatı zaman içinde yüzde 99'lara varan oranda değişti. 35 bin kişinin operasyonel birimlerden alınıp başka yerlere gönderildi. Biz görevde aldıklarımızı bir müddet sonra aynı şekilde isimleri boş bırakılmış şekilde yargıda geri döndürmeye başladılar" diye konuştu.

Darbe girişimini önleyici tutum aldı

Ala, iç güvenlik paketine yönelik olarak ise "O yasanın çıkmasının ne kadar ehemmiyet olduğunu gösterdi. Darbe girişimini önleyici tutum aldı" ifadesinde bulundu.

'Her türlü yetkiye sahipsin'

Darbe girişimi olduğu sırada Sağlık Bakanı'na başsağlığı dileklerini ilettiğini söyleyen Ala, "21.20 uçağı ile Ankara'ya hareket ettik. MİT Müsteşarı beni aradı. 'Darbe oldu' dedi, bende 'ne darbesi' dedim. Olaylar anlattı. Havalananında değerlendirme toplantı yaptık. Hemen o anda Emniyet Genel Müdürü'nü aradım. Özel Harekat Başkan'ı Asayiş Komutanı Çetin görüştük. Özel Kuvvetler Komutanı kendisinin harekete geçeceğini söylediğinde, bende kendisine 'hükümet ve Cumhurbaşkanımız adına bu lafa karşı her türlü yetkiye sahipsin' dedim. Özel Harekat Başkanı Asayiş Komutanı kendi sistemini organizasyonunu yaptı" dedi.

Ben Adil Öksüz'ü ne tanırım, ne gördüm, ne duydum

Ala, Adil Öksüz ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Sorgulayan ben değilim. Siz bu sistemin göbeğindeki olan kişilerle diyalogu olan bir kişisiniz. Herkes birbiriyle resim çektiriyor. Biz AK Parti hükümetleri olarak bir örgüt suç işlemeye başladıkları anda gerekli tedbirleri aldık. O zaman karşı çıktınız. Hiç kimse hükümetin politikalarını yargılayamaz" i

"Jandarma ve Emniyet bana bağlı, gözaltına alan biziz. Onu Adalet Bakanlığı'na soracaksınız. Bırakan hakimler hakkında soruşturma açıldı. Ben Adil Öksüz'ü ne tanırım, ne gördüm, ne duydum"


Etiketler; #adil öksüz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.