e-Devlet şifresini bedavaya almak mümkün!

Yapılan son araştırmalara göre Türkiye, kamu kurumlarıyla alakalı tüm işlemlerin yapılabildiği e-Devlet kapısı şifresini 9 milyon 262 bin 527 kez unuttu. Daha önce yeniden şifre almak isteyen vatandaşların ise PTT’ye gitmesi ve 4 TL ödemesi gerekiyordu. Ancak artık şifrenizi bedava alabilirsiniz. Peki, e-Devlet şifresini nasıl bedavaya alabilirsiniz? Tüm detaylar haberimizde...

e-Devlet şifresini bedavaya almak mümkün!
29 Mart 2016 Salı 17:40

İSTANBUL E-DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTUYOR

Konuyla alakalı yapılan araştırmaya göre 2008-2015 yılları arasında İstanbul'da yaşayan vatandaşlar 3 milyon 65 bin 989 kez şifresini unuttu ve yeniden şifre almak zorunda kaldı. e-Devlet şifresini ilk defa alan vatandaşlar 2 TL değerinde bir ücret ödüyorlar ve kimliklerini vererek e-Devlet şifresi sahibi olabiliyorlar. Ancak vatandaşlar şifrelerini unuttuklarında da PTTşubesinden şifre alabilmekte. Ancak bunun için ilk seferden daha fazla para ödemek gerekiyor. Yeni şifre için PTT şubeleri vatandaştan 4 TL istiyor.

E-DEVLET ŞİFRESİNİ BEDAVA ALMAK MÜMKÜN

Her seferinde şifrenizi unuttuğunuz zaman PTT şubelerinden para verip almak yerine ücretsiz olarak e-Devlet şifrenizi yenileyebilirsiniz. Bunun için e-Devlet internet bankacılığı girişinden yararlanmanız gerekmektedir.

‘https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris’ bağlantısından internet bankacılığı kullanıcısı olan vatandaşlar kolaylıkla giriş yapabilir ve şifrelerini unuttukları zaman ise e-Devlet sistemi girişinde telefonunu tanıtarak bu şekilde şifre yenilemesi yapabilirler. Ancak cep telefonu numarasını sisteme girmek istemeyen vatandaşlar PTT şubelerinden şifre yenilemesi yamak zorunda kalacaklardır.

İnternet bankacılığı giriş yönteminde 12 finans kuruluşu yer almaktadır. e-Devlet sistemi girişi için kullanılabilecek bankalar ise şunlardır; Akbank, alBaraka, Anadolubank, DenizBank, Finansbank, Enpara.com, Garanti, INGBANK, Şekerbank, TEB, Türkiye İş Bankası, YapıKredi, Ziraat Bankası.

E-DEVLET ŞİFRESİ OLMAYANLAR DA VAR

Öte yandan yapılan araştırmaya göre Türkiye’de 15 yaşın üstündeki 58 milyon 833 bin 474 kişiden 33 milyon 253 bin 32 kişinin e-Devlet şifresinin bulunmadığı tespit edilmiştir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

e-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşların birden fazla seçenekleri mevcuttur. İsterlerse PTT şubelerinden 2 TL gibi bir ücret ödeyerek e-Devlet şifrelerini alabilirler. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere ücretsiz olarak şifre almak isteyen vatandaşlar internet bankacılığı girişini kullanabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali - 8 yıl önce
Kullanılmayan şifre malesef tez unutuluyor
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnsanlık hali.
Avatar
Ali kuru - 7 yıl önce
Çok güzel
Avatar
tuğba - 7 yıl önce
Halkbankası nasıl olmaz yaa
Avatar
Harun - 7 yıl önce
Sigorta bakma
Avatar
Mehmet emin salman - 7 yıl önce
E devlet şifresi almak istiyorum
Avatar
Salim - 6 yıl önce
E devlet şifresi almak istiyorum
Avatar
Süleyman - 5 yıl önce
E devlet şifresi almak istiyorum