Dürümlü katliamının tanıkları yaşanılanları anlattı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dürümlü mezraasında terör örgütü PKK'nın bomba yüklü kamyonla gerçekleştirdiği katliamının tanıkları yaşadıkları acı hatıraları anlattı.

Dürümlü katliamının tanıkları yaşanılanları anlattı
19 Mayıs 2016 Perşembe 12:10

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dürümlü mezraasında terör örgütü PKK'nın bomba yüklü kamyonla gerçekleştirdiği katliamındaki korkunç patlamada hayatını kaybeden 16 kurbanının toprağa verilmesinin ardından tanıklar yaşadıkları acı hatıraları anlattı.


"Öldüğüne inanmıyorum, dönecek diye bekliyorum"

Dürümlü katliamında eşinin ve iki kayınbiraderini kaybettiği olayın şokunu yaşayan 19 yıllık evli ve 4 çocuk sahibi Muhsine Yakar,"Çok iyi baba, çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir eşti. Tanıyan herkesin sevdiği biriydi." diye belirtmesinden sonra eşinin olayın yaşandığı akşam evinin bahçesinde bir kişiyle tartıştığını söyledi.
Yakar, "Seyithan eve geldi, silahını aldı. Kardeşlerini aradı. 'Gitme' diye ayaklarına kapandım. Pijamayla çıktı, engel olamadık. Sonra bir patlama sesi duyuldu, elektrik trafosu sandım. Seyithan'ı aradım, telefonu evde unutmuştu. Kayınbiraderlerim Orhan ve Mehmet de telefonlarını almamışlar. Ambulansların siren sesleriyle dışarıya fırladım. Öldüğüne inanmıyorum, dönecek diye bekliyorum." diye konuştu.

"Allah hakkımızı koymasın"

Habertürk'ün haberine göre, 7 çocuk annesi Zozan Yakar ise, "Seyithan kamyonu takip etmeye giderken oğlum Temir'i de yanına aldı. Köyde taziye evinin önünde eşim Orhan ve diğer kayınlarım da kamyonu kovalamış. Patlamada eşim, oğlum ve kayınbiraderlerimi kaybettim. Allah hakkımızı koymasın" ifadesinde bulundu.

Katliamda hayatını kaybeden 16 kişi 'Sivil şehit' sayılacak

Dürümlü'de ki patlamada 20 evde hasar oluştuğunu tespit edildi.

Kaymakamlık, 20 ailenin katliamdan meydana gelen hasarlarının karşılanması için toplam 95 bin liralık bütçe aktarıldı. Ağır hasarlar için verilecek bütçe ise detaylı incelemesinin ardından karşılanacak. Öte yandan katliam kurbanı 16 kişi, yakınlarının Diyarbakır Valiliği'ne başvurması durumunda "sivil şehit" sayılacak. Bu durumda ölenlerin yakınlarına 29 bin lira tazminat verilecek, maaş bağlanacak, sosyal güvence sağlanacak ve her aileden bir kişi kamuda istihdam edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.