Diyarbakır Valiliği açıkladı: Dev operasyon başlıyor!

Diyarbakır Valiliği, Hani ve Lice ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik açıkladı, dev operasyon başlıyor.

Diyarbakır Valiliği açıkladı: Dev operasyon başlıyor!
31 Ağustos 2016 Çarşamba 11:49

Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı, Hani ve Lice ilçelerine bağlı 13 köyde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dev operasyon başlıyor.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

İşte Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı:

"Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.
 
 Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan;  Birlik, Şenlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Duruköy ve Daralan köyleri ve Hani İlçesine bağlı olan; Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar köyleri) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır.
 
Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu sefer sonları gelir inşallah.