Diyarbakır'ın 14 mahallesinde sokağa çıkma yasağı!

Diyarbakır Valiliği, terörö örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin 14 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Diyarbakır'ın 14 mahallesinde sokağa çıkma yasağı!
17 Ekim 2016 Pazartesi 09:14

Diyarbakır Valiliği, terör örgütüne yönelik gerçekleştirilecek operasyonlar için 14 mahallede bugünden itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice, Hazro ve Kocaköy İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgedeki sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu(nun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Çağdaş Köyü, Yolçatı Köyü, Uçarı Köyü, Kayacık Köyü, Ortaç Köyü, Çavundur Köyü, Dolunay Köyü, Yalaza Köyü, Bağlan Köyü ve Kabakaya Köyü, Hazro İlçesine bağlı olan; Çitlibahçe Köyü, Sarıerik Köyü, Kocaköy İlçesine bağlı olan; Boyunlu Köyü ve Gözebaşı Köyü) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 17 Ekim 2016 günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.