Diyarbakır'da 16 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı 16 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Diyarbakır'da 16 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı
25 Ekim 2016 Salı 09:40

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 11, Hani ilçesinde 5 yerleşim biriminde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Lice ve Hani kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla operasyon düzenlenecek.

Operasyon yapılacak bölgedeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla İl İdaresi Kanunu uyarınca Lice ilçesi Şenlik, Birlik, Ergin, Tuzla, Abalı, Çeper, Yamaçlı, Kıralan, Dernek, Daralan ve Duru mahalleleri ile Hani ilçesi Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Uzunlar ve Seren mahallelerinde bugün saat 04.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


Etiketler; #Dİyarbakır
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.