Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesi neden yavaşladı?

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aşırı yoğunluktan dolayı yavaşladı. Devlete 10 bine yakın memur alımı yapılacağı açıklandıktan sonra, sitenin sunucuları aşırı yoğunluğu kaldıramadı ve siteye girmek zorlaştı. Peki Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi ne zaman düzelecek?

Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesi neden yavaşladı?
16 Haziran 2016 Perşembe 11:35

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşam kamu kurum ve kuruluşlarına memur alınacak haberini vermesi ve kadro ilanlarının bugünden itibaren Devlet Personel Başkanlığı'nın sitesinden duyurulacağını söylemesi sonrası binlerce devlette çalışmak isteyen kişi sabah saatlerinden itibaren Devlet Personel Başkanlığı Sitesine girmeye çalışıyor. Ancak aşırı yoğunluktan dolayı site çöktü. 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında devlet memuru olmak isteyen binlerce memur aday, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasından sonra Devlet Personel Başkanlığının sitesine yüklendi. 10 bin 133 personelin alınacağını duyan binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren KPSS 2016/1 atamalarında hangi kadrolara alım yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. zayıf olduğu anlaşılan sunucular bu kadar yoğun talebi karşılayamadı ve internet sitesi kullanılmaz hale geldi.

Devlet Personel Başkanlığı sitesinde yer alan 2016/1 KPSS tercih robotu ise kullanılamaz hale geldi. Sunuculara aşırı yüklenilmesi sonrasında siteye giriş zaten zorlanırken, sayfaya giren ve tercih robotunu açmaya çalışan kişiler, dakikalarca sayfanın açılması için bekliyor, fakat internet sitesinin yoğunluk dolayısıyla cevap verme süresi saatler ilerledikçe daha da artıyor.

Devlete bağlı bir kurumun internet sitesinin sunucularının bu kadar kötü olması, tartışılacak bir konu. Çoğu devlete bağlı sitede aynı durum görülüyor. Özellikle ÖSYM sonuç açıklama ekranı, sınav sonuçlarının açıklandığı anlarda çöküyor ve uzun süre ulaşılamaz oluyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda Devlet Personel Başkanlığı sitesi düzelecek mi? Konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama da yapılmadı.

 


Etiketler; #memur alımı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.