Devlet Bahçeli'den başkanlık sistemi referandumu için sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık sisteminde mecliste destek verilip referandumda destek vermeyecekleri yönündeki açıklamalara "TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bir grup Truva atı milleti kandırdığımızı söylüyor" diye konuştu.

Devlet Bahçeli'den başkanlık sistemi referandumu için sert tepki
25 Ekim 2016 Salı 12:38

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Başkanlık sistemi önerisine mecliste destek verilip referandumda hayır denilmesi yönündeki açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasınden önemli açıklamalar:

Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalı

Bu hafta sonu karşılayacağımız Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü şimdiden kutluyorum. Devletimizi diri ve zinde tutan geleneksel değerlerin yıpratıldığı bir dönemdeyiz. Korku ve kaygılar tavan yapmaktadır. Ülkemiz iç sorunlar ve diğer yanda anormal tehditlerle meşgul olmaktadır. 

Terör Türkiye'yi ablukaya almıştır. Irak ve Suriye odaklı gerilimde hem ülkemizin iç sorunu hem de bölgesel istikrar zedelenmektedir. Türkiye'nin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağı tartışması sıcaklığını korumaktadır. ABD Savunma Bakanı anlaşıldığını açıklasa da Bağdat tam tersini öne sürmüştür. IŞİD önce Kerkük'e saldırmış, Türk askerinin konuşlandığı Başika da IŞİD tarafından tehdit edilmektedir. TSK mücadeleye destek vermiştir.  Musul'un teröristlerden temizliği süratle yapılmalıdır. 

Buna suskun kalmamız akıl ve mantığa asla sığmaz

Irak terör örgütlerine karşı diz çöktüğünden, egemenlik haklarından vazgeçtiğinden her türlü dış telkine ve teslime müsait hale gelmiştir. Bu ülkedeki istikrarsızlık ortamı Türkiye'yi doğrudan doğruya etkiliyorsa buna suskun kalmamız akıl ve mantığa asla sığmayacaktır. 

Katliamların hesabını kim verecek?

Türkmen katilleri birbirlerini cesaretlendirmişlerdir. PKK'nın Kerkük'te ne işi vardır? IŞİD ve FETÖ neyse PKK aynısı değil midir? Yakın bir gelecekte Kerkük, Tazehurmatu, Tel Afer'de katliamlar seriye bağlanırsa hesabını kim verecektir? 

Türk milletinin ne eli tükenir ne de nefesi kesilir

Türkiye, Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. İtirazların artık bir manası yoktur. Misak-ı Milli'nin ruhuna mı bağlanacağız yoksa üç beş köksüzün sözlerine mi bakacağız. Ecdadın emanetlerine korkusuzca sahip çıkmaktan başka alternatifimiz olmayacaktır. Kerkük ve Musul enerji kaynaklarını sömürmek isteyenlerle Kürdistan için oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar. Türk milletinin ne eli tükenir ne de nefesi kesilir. Biz okumuzu atıp yayını hala asmadık, asmaya da niyetimiz yoktur. 

Türkiye şiddet sarmalının liste başındaki ülkelerden biri olacaktır. Güvenlik sorunları daha da yoğunlaşabilecektir. Bu itibarla Türkiye Musul operasyonun her aşamasında rol almalıdır. Bağdat yönetiminin Başika'daki askeri varlığımız üzerinde ileri geri konuşması Türkiye ile husumetinin de bir yansımasıdır. 

Irak'ta sahada olduğumuz kadar kurulacak masalarda da olmamız doğrudur. Yarın son yurdumuzda da aynısı yapılabilecektir. Türk milleti burada seyirci olmayacaktır. Esad rejiminin meşru operasyonlarımıza işgal ithamları ile sataşması Irak yönetiminin de aynı tavrı göstermesi bizi yolumuzdan çevirmemelidir. 

Onurları varsa önce namuslarına sürülen kara lekeyi temizlesinler

ABD'nin gölgesine sığınan, korkak ve kuklaların bayrağımıza saldırması efendilerinin emridir. Bayrak bağımsızlığımızın simgesidir. Türk bayrağını ayaklar altına alan soysuzlar, onurları varsa önce namuslarına sürülen kara lekeyi temizlemelidir. 

Bilerek vatan topraklarından vazgeçmek ihanettir. Misak-ı Milli hayat alanının resmiyete dökülmüş belgesidir. Akdeniz'in 4'te 3'ü Kızıldeniz ve Karadeniz'in tamamı, Basra Körfezi'nin büyük bir kısmı imparatorluğumuza aitti. Ecdadımız hergün 164 kilometre kare toprak kazanmıştır. Osmanlı İmparatoruluğu'nun hükmettiği topraklar üzerinde 64 ülke ve özerk bölge olduğu göz önüne alınırsa nereden nereye geldiğimiz anlaşılacaktır. 

Musul'a sokulmazsak, Ankara'yı tehlikeye atarız

Göçecek başka yuvamız yok, çizilecek sınırımız yok. Musul'a sokulmazsak, Ankara'yı tehlikeye atarız. Bizim artık verecek toprağımız bulunmadığı gibi geri adım atacak tavrımız da olmamalı. 

Herkesi Türkiye ve Türk milletinin menfaati için ön yargısız sorumluluk almaya çalışıyorum. Barbarlara tek ses olalım. MHP, sanal gündemlerle oyalanan, sonu olmayan tartışmalarla vakit kaybeden anlayışa sahip değildir. Demokrasiye bağlılığımız ilkeseldir. Çözüm ve çağrı odaklı siyaset tercihimizi hep koruduk. 

Fiili başkanlık Türkiye'nin idare sistemine tamamen aykırı

Her teklifimiz bir fikri zemine yaslandı. Biz devletin tıkandığını, sistemin kilitlendiğini söylüyoruz. Mevut fiili durumla hukukun uyuşmadığını ısrarla ifade ediyoruz. 15 Temmuz'dan sonra dönüşüm gösteren dinamiklerin yeni ihtiyaçlar ortaya çıkardığını görüyoruz. Sayın Erdoğan'ı seçen millet anayasayı rafa kaldırarak fiilen başkan olsun demedi. 

Biz fermanla ülke yönetilmesini geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsızlığını ihlal etmesi kaosu tetikleyecektir. Fiili başkanlık uygulaması Türkiye'nin idare sistemine tamamen aykırıdır. Millet seçti bahanesiyle başkanlığa mazeret uygulanması boş bir çabadır. 

Fiili durumun hukuki içerik kazanması için demokratik süreç ikinci yoldur. MHP'nin dediği budur. Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler nasıl anlamışlar. Bunlar hangi dilden haberleşip konuşuyorlarsa bize bildirsinler ki ona göre konuşalım. MHP, parlamenter sistemden yanadır. Dahası reforma tabii tutulmasını istemektedir. 

Darbe şakşakçıları

TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bir grup Truva atı milleti kandırdığımızı söylüyor. Bizim ağzımızdan çıkmamışken, referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsin ki kaos elçileridir. Darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali Nato kafa nato mermerdir. 

MHP olarak milletin huzurunda da 'evet' deriz

Meclis'te 'evet' dersek, MHP olarak milletin huzurunda da 'evet' deriz. Meclis'te ne dersek milletin karşısında da o olur. 

MHP ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek ve bir sonuca varacaktır. Siyasi yan kesiciler bizim ne yapacağımızı o zaman göreceklerdir. AK Parti'nin muhtemel hazırlığı onay görürse millete gitmekten kimse çekinmemelidir. 


Etiketler; #MHP #referandum
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.